Farvel, Tina

BORE KIRKE (Dagbladet): Klokka 19 i går kveld tok Torunn Austdal farvel med datteren Tina. På lokket over kummen der den 20 år gamle jenta ble funnet drept, la moren ned blomster i en privat minnestund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 13-tida møtte Torunn Austdal og familien politiet. Etter et møte på over to og en halv time, hvor Tinas mamma ble orientert om etterforskningen, samlet familien seg i Stavanger.

Samtidig besluttet politiet å fjerne sperringene rundt kummen ved Bore kirke, hvor Tina Jørgensen torsdag ble funnet drept.

Et par timer seinere kom Tinas mamma til Bore kirke, sammen med nære familiemedlemmer.

La ned blomster

Tydelig preget, ventet Austdal i flere minutter, før hun rolig gikk de lange og vanskelige skrittene bort til kummen der datteren ble funnet.

Austdal satte seg forsiktig ned på huk, før hun la blomster på kumlokket. Ved siden av brente et lys. Etter fem minutters stillhet, samlet den nærmeste familien seg og holdt rundt hverandre.

Flere venner kom også til Bore kirke i løpet av gårsdagen. - Jeg var med og lette etter Tina da hun var savnet. Derfor vil jeg ta et farvel med henne her hvor hun ble funnet, sier en kvinne.

Mange bekjente av Tina og andre som bare ville vise medfølelse valgte i går kveld å reise ut til Bore kirke i Klepp for å vise respekt og dele sorgen over å ha mistet en god venninne.

Både personer som kjente og ikke kjente Tina la i går ned blomster ved kumlokket.

Svøpt i en sekk

Samtidig fortsetter politiet sitt vanskelige arbeid. I går kunne det fastslås at Tina Jørgensen ble funnet delvis avkledd, liggende i en stor hvit industrisekk i kummen. Funn tyder på at den unge kvinnen er drept et annet sted og deretter fraktet og dumpet ved Bore kirke.

Drapsmannen brukte en stor hvit glassfibersekk - 80 x 90 cm med en høyde på 150 cm, da han fraktet Tina til Bore kirke.

Kriminalsjef Bjørn Andersen bekrefter at politiet er sikre på at drapsmannen har brukt sekken. - Jeg vil ikke si noe mer enn at vi har sikret spor som knytter sekken til ugjerningen, sier Andersen.

Spesiell sekk

I går viste politiet fram sekken, som ble funnet under Tina i kummen ved Bore kirke. - Vi ønsker opplysninger fra publikum om denne sekken, sier Andersen.

Sekken er ikke det eneste kriminalteknikerne fant i kummen. Men av hensyn til etterforskningen vil man ikke fortelle hva det er. Andersen bekrefter likevel at drapsvåpenet Tina er slått i hodet med, kan være blant det som er funnet.

- Vi undersøker funnene for å få bekreftet eller avkreftet ulike muligheter. Nå vet vi ikke om drapsvåpenet er funnet, sier Andersen.

Delvis avkledd

På spørsmål om at Tina ble drept et annet sted tyder på at drapsmannen har lokalkunnskap i området ved Bore kirke, svarer kriminalsjefen: - Det ønsker jeg ikke å spekulere på.

Det bekreftes at Tina Jørgensen ble funnet delvis avkledd. Politiet bekreftet også at det ble funnet klær som ikke var festet på kroppen til den 20 år gamle kvinnen i kummen.

NÆR FAMILIE: Tinas søskenbarn med familie. Ingrid og Carsten Jacobsen med sønnen Fredrik tente lys og kom med blomster.
TOK FARVEL: Torunn Austdal reiste i går kveld til Bore kirke, der datteren Tina Jørgensen ble funnet drept. Stille la moren ned blomster på kumlokket og minnet datteren.