Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fascismens ansikt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hviterusslands ikke helt hvite makthavere viste ansikt i natt ved å omringe de angivelig flere tusen demonstrantene som fulgte opposisjonsleder Aleksandr Milinkevitsj\' oppfordring om å gå ut i gatene for å demonstrere mot det forfalskede valget. Situasjonen var i natt dramatisk i Europas siste diktatur. Den siste KGB-sjef hadde tidligere sagt at alle som ville demonstrere mot valgresultatene i går - uansett hva slags pass de hadde - ville bli tiltalt for terrorisme. Det skremmende er at i et land som Hviterussland er denne hårreisende trusselen reell.

Aleksandr Lukasjenko viser nå sitt sanne ansikt. Det er ikke det at han har gjort veldig mye for å forsøke å gjemme det. Men det styrte demokrati har i Hviterussland vist sitt ansikt. Det er ikke bare et ansikt som ikke tillater opposisjonen dekning i TV og aviser, og som ganske åpent fusker med stemmesedler og slår brutalt ned på demonstranter. Det er ansiktet til et regime som ikke vil gi fra seg makta for noen pris. Sånn sett er det fascismen - kledd i de ynkelige restene av kommunismen - som nå viser muskler i Hviterussland. Det er ynkelig. Men enda ynkeligere er det at denne farsen har Storerusslands støtte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!