POLITIBIL SKUTT I BRANN: Paramilitære fra Høyre sektor skjøt lørdag mot ukrainske regjeringsstyrker. Foto: AP / NTB Scanpix
POLITIBIL SKUTT I BRANN: Paramilitære fra Høyre sektor skjøt lørdag mot ukrainske regjeringsstyrker. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Fascister i Ukraina har kidnappet seksåring

Konfrontasjon mellom revolusjonsheltene og regjeringen i Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er nyhetsbyrået AP som melder om kidnappingen som skjedde i ettermiddag. Lørdag var det en væpnet konfrontasjon mellom fascistene i Høyre sektor og regjeringsstyrker ved byen Mukatsjeve i Vest-Ukraina.

Jaget inn i skogholt Paramilitære soldater fra Høyre sektor kom til et sportskompleks eid av den politiske motstanderen, Mikhail Lano, som er representant i den ukrainske nasjonalforsamlingen. I skuddvekslingen ble tre drept, to fra Høyre sektor, og en sivil.

Mennene fra Høyre sektor ble så jaget inn i et skogholt ved der skytingen fant sted, og har barikadert seg der. Det skal være to av mennene som barikaderet seg i skogen som kidnappet seksåringen.

I helga og i formiddag har det vært demonstrasjoner i hovedstaden Kiev og andre ukrainske byer der medlemmer av Høyre sektor har krevd at innenriksminister Arsen Avakov må gå av. President Petro Porosjenko har innkalt det nasjonale sikkerhetsrådet til eksraordinært møte for å få slutt på konfrontasjoen.

Dramatisk konfrontasjon Konfrontasjonen mellom regjeringen og Høyre sektor er dramatisk fordi de var allierte under revolusjonen på Maidan-plassen i fjor. Da var Høyre sektor heltene som utfordret opprørspolitiet til den sittende president Viktor Janukovitsj med også å bruke vold.

Ukraina har krigen mot de pro-russiske opprørerne i Øst-Ukraina som sin største utfordring. Hvis regjeringen nå også må takle væpnede grupper i Vest-Ukraina, er det dramatisk. Det er satt opp veisperringer ved flere veier i Vest-Ukraina for å hindre bevegelser av paramilitære grupper fra Høyre sektor.

Kidnappingen av seksåringen er en dramatisk opptrapping av konflikten.