Fast - Børsens mest overprisede

Når Fast i dag kommer på børs med en børsverdi på tre milliarder kroner, er det som om intet har hendt med internett-prisingen siden vinteren 2000. Si velkommen til børsens mest overprisede aksje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Så kom da endelig Fast Search & Transfer seg på børs. Ikke på Nasdaq riktignok, men på den lille overivrige børsen i Tollbugata i Oslo. Oslo Børs har nemlig funnet selskapet akseptabelt for notering. Børsen kan jo trenge noen nye selskaper nå som enkelte mer eller mindre frivillig forlater den, som Customax.

Det er ingen liten aksje vi kan ønske velkommen heller. Målt i markedsverdi blir Fast det niende største blant teknologiselskapene, og det 28. største totalt sett.

Målt i omsetning er det likevel en mygg vi snakker om. Selskapet hadde fem millioner dollar eller cirka 45 millioner kroner i inntekter i fjor. Riktignok kom det inn en del mer penger som følge av avtaler som strekker seg over lengre tid, og som derfor periodiseres tilsvarende, men i forhold til selskapets kapitaliserte verdi snakker vi om småsummer. Dette skal vi komme tilbake til.

Det er lite aksjemarkedet til nå har visst om Fast, annet enn at det har en søkemotor som søker opp informasjon på internett. Og kanskje var det kombinasjonen av ordet internett og manglende kunnskap som gjorde at selskapet ble så grotesk overpriset i fjor vinter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer