Fast-konkurrent går i pluss

Mens den norske søkemotoren Fast Search & Transfer har vært et tapssluk, går konkurrenten Google så det suser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens største søkemotor, Google, går i pluss. Det står i skarp kontrast til tapssluket Fast Search & Transfer.

Mens verden raser sammen rundt stadig flere dot.com-selskaper er det ett og annet selskap som holder hodet over vannet. Et av disse er søkemotorselskapet Google, skriver den svenske internettavisen ekonomi24.se.

I et intervju med BBC sier selskapets nye konsernsjef Eric Schmidt: - Vi er ganske lønnsomme. Jeg snakker ikke om 1 prosent. Schmidt vil ikke kommentere tallene i detalj, men sa at Google har gått i pluss de seneste to kvartalene.

Mens Google er på riktig vei sliter resten av bransjen. I Sverige ble Euroseek slått konkurs i går, mens Ask Jeeves i USA har kommet med resultatvarsel.

Når det gjelder norske Fast Search & Transfer er det lenge siden man har hørt noe nytt. Men skal man ta børsutviklingen som et tegn på tingenes tilstand, er det lite å rope hurra for. Fast fikk en sluttkurs på 12 kroner første dag på Oslo Børs 21. juni. I dag er kursen på 5,50 kroner etter et fall på hele 54 prosent. Finanskanalen mente at Fast var børsens mest overprisede aksje ved børsnototering.

Google er klar markedsleder blant søkemotorene. Det anslås at årsomsetningen kan komme opp i 50 millioner dollar. Selskapet har vurdert børsnotering, men disse planene tones nå ned, skriver ekonomi24.se.

Larry Page og Sergey Brin, som dannet Google i 1998, blir henholdsvis produktsjef og teknisk sjef. De er henholdsvis 28 og 27 år gamle.

Følg kursutviklingen i Fast her.

Artikkelen er produsert i samarbeid med

Finanskanalen.no.