Fastbundet jente ikke utsatt for noe kriminelt

Den ni år gamle jenta som ble funnet kneblet og fastbundet til et tre i Kristiansand ble ikke utsatt for noe kriminelt, fastslår politiet onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta har forklart seg i dommeravhør onsdag. 

- På bakgrunn av de opplysningene som er kommet fram, går vi nå ut med at det ikke er mistanke om at noe straffbart er skjedd, sier politiadvokat Bodil Folkestad Gyland til Fædrelandsvennens nettutgave.

Jenta fortalte først til politiet at to menn og en bil skulle ha vært involvert i hendelsen. Dette stod hun fast ved under dommeravhøret onsdag, men ut fra andre opplysninger som er kommet fram i saken velger politiet å ikke feste lit til forklaringen.

- Jenta involverte to menn og en bil i hendelsesforløpet. Men dette har vi ikke dekning for verken i vitneavhør, helseundersøkelse, tekniske undersøkelser eller i observasjoner som ble gjort i området i forkant av og i tidsrommet da hun ble funnet, sier Folkestad Gyland.

Politiet tror det er mer sannsynlig at jenta selv har klart å binde seg fast.

Hun ble funnet i et tre i en hage i området Åsane mandag kveld. Da hadde helikopter, politipatruljer, Røde Kors og frivillige lett i flere timer etter den ni år gamle jenta, etter at hun ikke kom hjem fra skolen i 14-tiden.

Jenta var så solid bundet at hun måtte kuttes løs med en kniv.

(ANB)