Fastende sjåfører må være på vakt mot trøtthet

Sjåfører som blir for trøtte og slitne under ramadan bør ikke jobbe, mener nestleder i Oslo-avdelingen av Norges Taxiforbund, Rafaqat Ali.

FASTEMÅNED:  Nestleder i Norges Taxiforbund, avdeling Oslo, Rafaqat Ali, oppfordrer sjåfører som faster under ramadan til å kun arbeide når de er friske og opplagte. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
FASTEMÅNED: Nestleder i Norges Taxiforbund, avdeling Oslo, Rafaqat Ali, oppfordrer sjåfører som faster under ramadan til å kun arbeide når de er friske og opplagte. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Natt til tirsdag startet islams fastemåned ramadan, da muslimer blant annet skal avstå fra å spise og drikke fra soloppgang til solnedgang. For yrkessjåfører kan dette være en særlig utfordring, spesielt i varme perioder. Nestleder i Oslo-avdelingen av Norges Taxiforbund, Rafaqat Ali, ber yrkessjåfører som faster om å arbeide kun når de føler seg friske og opplagte.

- Det å arbeide som yrkessjåfør når du er sliten og trøtt, går ikke. Hvis du føler deg sliten eller tørst som følge av fasten, må du parkere bilen, sier han til NTB.

Må praktiseres forsvarlig Etter det han kjenner til, er det ikke uvanlig blant taxisjåførene å faste i arbeidstiden. Han mener at en mulig konflikt lar seg løse med litt fleksibilitet.

- Noen velger å arbeide litt mindre under ramadan. Man kan også spare ferien sin til denne perioden. På denne måten kan man finne en balanse mellom sin tro og arbeidslivet, råder Ali, som selv er muslim.

- Vi ønsker selvsagt at folk skal få lov til å praktisere sin tro, men det må være innenfor forsvarlige grenser. Vi ønsker ikke trøtte, slitne og tørste sjåfører bak rattet, understreker nestlederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer