Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fastholdt uskyld i 10 timers avhør

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Fra klokka 12 til 22 måtte Viggo Kristiansen forklare seg detaljert om sine bevegelser drapsdagen. 21-åringen viker ikke en tomme på sin opprinnelige forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før dagens avhør, håpet politiet at 21-åringen ville innrømme å ha vært med på de bestialske drapene. Klokka 22 i kveld avbrøt de avhøret. Da hadde Kristiansen gjennom ti timer fastholdt på sin opprinnelige forklaring.

21-åringen sier at han ikke vet noe om drapet på Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen den 19. mai.

Han har fortalt politiet om alle sine bevegelser den dagen. I 14-tida snakket advokat Tore H. Pettersen med Dagbladet.no under en pause fra avhørene.

- Det har ikke kommet fram noe nytt. Min klient holder fast ved sine tidligere forklaringer, sier Pettersen.

Familien ber om sannheten

Ifølge advokaten sier 21-åringen at han ikke var sammen med andre personer drapsdagen. Derfor må politiet spore alle hans bevegelser den aktuelle datoen.

Familien til Viggo Kristiansen ber sønnen om å fortelle politiet alt som skjedde 19. mai. Gjennom advokaten har de bedt ham være åpen i avhørene.

- De er opptatt av at han forteller sannheten og har bedt meg om å fortelle ham det, sier advokat Tore H. Pettersen til Aftenposten.

Han viderebrakte beskjeden torsdag, og 21-åringen lovet å følge foreldrenes råd.

- Han sier at han vil fortelle det sanne og riktige. Han sier han vil opplyse politiet om de fakta han sitter inne med, sier Pettersen.

Pedersen tar fridag

Kriminalsjef Arne Pedersen lovte i går å prate med pressen i 15-tida i dag, men ombestemte seg. Han velger å ta en etterlengtet fridag som han skal tilbringe sammen med sine barn. Dermed blir det informasjonsstans fra offisielt politihold resten av helga.

- Politiet vil ikke gi opplysninger til pressen før mandag, sier Ragnar Ringvoll i Kristiansands-politiet.

Politiet foretar ingen ransakinger i dag, og drapsvåpenet er fortsatt ikke funnet.

Håper på tilståelse

21-åringen har ifølge advokaten tenkt mye på hvordan familien hans har det etter pågripelsen. De har valgt å holde seg unna Kristiansand de nærmeste dagene.

Det er Kripos-medarbeideren John André Nielsen som har fått ansvar for å avhøre 21-åringen. Da han møtte den drapssiktede de første timene etter pågripelsen, holdt 21-åringen på forklaringen han avga tredje gang han var inne som vitne.

De to siste dagene har Kristiansen kun hatt uformelle samtaler med Kripos-etterforskeren.

- Det får bli opp til min klient om han vil ha uformelle samtaler. Han vet at også det han sier ved disse anledningene kan bli brukt mot ham, sier Pettersen til Aftenposten.

<B>OVERBRAKTE BESKJEDEN:</B> Via advokat Tore H. Pettersen ba foreldrene sin 21 år gamle sønn fortelle alt om drapsdagen.
POLITIHUSET: Her sitter Viggo Kristiansen i avhør i dag.
ENDELIG FRI: Arne Pedersen skulle prate med pressen i dag, men foretrekker en etterlengtet fridag med barna.