Fasting Torgersen får ikke offentlig forsvarer

Drapsdømte Fredrik Fasting Torgersen har fått avslag på sin begjæring om å få oppnevnt forsvarer på det offentliges regning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avslaget fra Borgarting lagmannsrett er påkjært til Høyesterett, skriver Aftenposten. Advokatfullmektig Magne Jetne, som er én av Torgersens to advokater, sier til NTB at han regner med at Høyesterett vil behandle kjæremålet i løpet av en uke.

Nekter

Torgersen ble for 40 år siden dømt til livsvarig fengsel for drapet på 16 år gamle Rigmor Johnsen i Oslo. Straffen var sonet ferdig i 1974, men Torgersen har hele tiden nektet seg skyldig. Borgarting lagmannsrett vil i løpet av ett års tid avgjøre om Torgersen skal få saken gjenopptatt.

- Lagmannsretten kunne ha avvist vår begjæring om gjenopptakelse av saken da den ble sendt inn. Det gjorde den ikke. Da mener jeg at det er galt å gi avslag på Torgersens begjæring om offentlig forsvarer. Det er nå - fram til gjenopptakelsesbegjæringen er avgjort - at det virkelige slaget om saken står, sier Jetne til NTB.

Frifinnelse

Han viser til at utfallet av en sak som gjenopptas, nærmest er gitt. Dess eldre en sak som gjenopptas er, dess vanskeligere er det for påtalemyndigheten på nytt å bevise skyld, og sakene vil derfor som regel ende med frifinnelse.

- Det vil være galt å nekte Torgersen offentlig forsvarer mens arbeidet pågår for å få gjenopptatt saken, sier Jetne. Han viser til at motparten, påtalemyndigheten, har advokatene hos Oslo statsadvokatembete til å arbeide for seg.

(NTB)