Fasting Torgersen får ikke offentlig forsvarer

Drapsdømte Fredrik Fasting Torgersen har fått avslag på sin begjæring om å få oppnevnt forsvarer på det offentliges regning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avslaget fra Borgarting lagmannsrett er påkjært til Høyesterett, skriver Aftenposten. Advokatfullmektig Magne Jetne, som er én av Torgersens to advokater, sier til NTB at han regner med at Høyesterett vil behandle kjæremålet i løpet av en uke.

Nekter

Torgersen ble for 40 år siden dømt til livsvarig fengsel for drapet på 16 år gamle Rigmor Johnsen i Oslo. Straffen var sonet ferdig i 1974, men Torgersen har hele tiden nektet seg skyldig. Borgarting lagmannsrett vil i løpet av ett års tid avgjøre om Torgersen skal få saken gjenopptatt.

- Lagmannsretten kunne ha avvist vår begjæring om gjenopptakelse av saken da den ble sendt inn. Det gjorde den ikke. Da mener jeg at det er galt å gi avslag på Torgersens begjæring om offentlig forsvarer. Det er nå - fram til gjenopptakelsesbegjæringen er avgjort - at det virkelige slaget om saken står, sier Jetne til NTB.

Frifinnelse

Han viser til at utfallet av en sak som gjenopptas, nærmest er gitt. Dess eldre en sak som gjenopptas er, dess vanskeligere er det for påtalemyndigheten på nytt å bevise skyld, og sakene vil derfor som regel ende med frifinnelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer