Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fastklemt i over en time

GARDERMOEN (Dagbladet): Etter en time og 15 minutter klarte redningsmannskapene å få løs hånda til seksåringen fra rullefortauet i avgangshallen på Gardermoen. Gutten ble sendt med luftambulanse til Ullevål sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av fem dager har to barn blitt hengende fast i det splitter nye rullefortauet i avgangshallen på vår nye hovedflyplass.

- Først hørte jeg et barneskrik, deretter et skjærende skrik fra en voksen person. Så sprang jeg bort til rullefortauet for å se hva som skjedde. Der lå gutten på magen og hylte. Jeg ropte at noen måtte tilkalle ambulanse, sier øyenvitne Mette Bjørkvall til Dagbladet.

Måpende reisende stormet fort til da ulykken skjedde ved 18.50-tida i går kveld.

Vettskremt

Barnejakken ble hengende fast mellom fortauet og rekkverket. Ifølge øyenvitner ble han sittende fast med hele hånda. En lege kom til stedet 20 minutter seinere, og ga seksåringen smertestillende. Flere personer brukte tid på å roe ned den vettskremte seksåringen.

- Jakka ble hengende fast, og gutten fulgte etter. Helsepersonell ble raskt varslet, sier politibetjent Øyvind Albrethsen ved politiet på Gardermoen.

Det gikk en time og 15 minutter før redningsmannskapene klarte å få løs seksåringen. Han ble deretter fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus.
Dagbladet fikk seint i går kveld opplyst at seksåringen har store sårskader, men tilstanden skal være stabil. Han ligger nå på overvåkingsavdelingen.

Øyenvitner forteller til Dagbladet at gutten hadde svært vondt.

- Hånda ble blå og rød. Idet han ble båret ut, sa han: «Mamma, jeg er så svimmel.» Det var forferdelig å se på, sier Bjørkvall.
Direktør Erik Gill ved lufthavntjenesten sier at en mikrobryter stoppet rullefortauet umiddelbart etter at seksåringen ble sittende fast.

- Vi har nå stengt alle rullefortau inntil vi får undersøkt hvordan disse ulykkene har oppstått, sier Gill.

Mindre skader

Ulykken skjedde i avgangshallen på den nye hovedflyplassen, som nylig er satt i drift. For fem dager siden skjedde en tilsvarende ulykke på Oslo Lufthavn Gardermoen.

- Da ble en liten gutt også sittende fast i rullefortauet, men denne ungen slapp heldigvis unna med mindre skader, opplyser informasjonssjef Knut Egil Hansen ved Oslo Lufthavn A/S til Dagbladet.

HEKTISK:</B> I en time og 15 minutter satt hånda til seksåringen fast i rullefortauet på den nye hovedflyplassen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!