Fastklemt trailersjåfør reddet ut av vannet

Trailersjåføren som satt fastklemt under vann etter en utforkjøring er nå reddet ut, i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble sittende fastklemt i førersetet med overkroppen over vann, etter at semi-traileren har førte kjørte utfør veien.

- Føreren var ved bevisshet under hele redningsoperasjonen, og vi hadde fortløpende kontakt med ham, forteller vaktsjef Bernt Alnæs ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Ulykken, som skjedde rett før Kjenes-tunnelen på E16, ble meldt til politiet klokke 09.48 i dag tidlig. Føreren var alene i semi-traileren, som var lastet med frukt og grønt. Ingen andre biler var innblandet i ulykken.

Før semi-trailerer endte sin ferd i fjorden, tok den med seg 30 meter av autovernet, en trapp og en lyktestolpe. Skrenten fra veien og ned til vannet er rundt 30 meter høy.

- Vi bestilte luftambulanse, og fløy også inn noen froskemenn, for sikkerhets skyld. Foreløpig vet vi ingenting om årsaken til ulykken, det viktigste så langt har vært å få mannen ut av bilen og opp av vannet, sier Alnæs.

Sjåføren, som etter forholdene skal være i fin form, ble reddet ut av førerhuset klokka 10.36. Han ble fraktet med båt fra ulykkesstedet til Vaksdal kai og derfra til sykehus.

E16 var stengt i begge retninger en stund etter ulykken.