- Fastlåst mellom Venstre og Frp

Budsjettforhandlingene mellom regjeringen og støttepartiene har ført til spesielt steile fronter mellom Frp og Venstre, opplyser kilder til VG.

FASTLÅST: Venstre og partileder Trine Skei Grande sliter med å bli enige med Frp og partileder Siv Jensen om statsbudsjettet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FASTLÅST: Venstre og partileder Trine Skei Grande sliter med å bli enige med Frp og partileder Siv Jensen om statsbudsjettet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Akkurat nå virker situasjonen ganske fastlåst. Og det er de to partiene det står på, sier en sentral kilde til avisen.

Hele Frps stortingsgruppe deltok mandag i et hastemøte for å diskutere hvor partiets smertegrense går, og hvilke symbol- og hjertesaker man kan ofre. Flere kilder sier til avisen at det er stor frustrasjon over samarbeidspartiet Venstre.

- Galskap - Forslagene til økte miljøavgifter er galskap. Frp ligger under 10 prosent på enkelte meningsmålinger allerede, og det sier seg selv at vi av alle ting ikke kan være med på å øke bilavgiftene og drivstoffavgiftene. Da vil vi ha null troverdighet overfor egne velgere, sier en Frp-kilde.

En annen kilde beskriver Venstres ståsted i forhandlingene slik:

- Uansett hva Venstre blir tilbudt, nekter de å godta det før de får gjort livet til norske bilister jævligst mulig.

Da regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett for 2015 den 8. oktober, var nettopp milliardlettelser til bilistene en av de store Frp-seirene.

5 milliarder VGs kilder sier Høyre og Frp for lengst har gitt seg på de aller fleste av omkampene fra fjorårets budsjett. Ifølge avisen har de to regjeringspartiene lagt i alt tre skisser til løsning på bordet til KrF og Venstre, og i det foreløpig siste utkastet fra søndag er over 5 milliarder kroner flyttet på og omprioritert sammenlignet med budsjettforslaget fra oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer