Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fastlåste atomsamtaler mellom EU og Iran

Iran og EU greirt ikke å skape bevegelse i forhandlingene om det iranske atomprogrammet. Begge parter står på sitt, sa en iransk tjenestemann som følger samtalene i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlerne forsøker i første rekke å unngå at spørsmålet om iranernes kjernefysiske virksomhet blir brakt inn for FNs sikkerhetsråd. Hvis saken havner i Sikkerhetsrådet, kan det føre til at FN innfører økonomiske straffetiltak mot Iran.

- Vi skal gjøre et nytt forsøk i løpet av dagen for å se hvor langt vi kommer. Jeg regner med at vi kommer til å få noen lange diskusjoner i dag, sa den irakiske utsendingen Sirus Naseri til nyhetsbyrået Reuters.

Regjeringen i Teheran har tilbudt seg å stanse all kjernefysisk virksomhet i et halvt år. EU-landene med Frankrike, Storbritannia og Tyskland i spissen vil at Iran skal innstille virksomheten uten å sette noen tidsfrist for når den kan gjenopptas.

Kinas utenriksminister Li Zhaoxing sa under et besøk i Iran lørdag at saken helst ikke bør bringes inn for Sikkerhetsrådet. Kina er fast medlem og har vetorett i Sikkerhetsrådet, men Li sa ikke om kineserne vil legge ned veto mot en resolusjon med kritikk av Iran. (®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media