Fastlåste budsjettforhandlinger

Da regjeringen og Ap skulle diskutere busjett i dag, ble de ferdig på et kvarter. De har kjørt seg fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene og Arbeiderpartiet har kjørt seg fast. Nå skal de parlamentariske lederne gjøre et siste forsøk på å bli enige om en avtale.

Partene kom sammen onsdag formiddag, men gikk fra hverandre etter bare 15 minutter.

- Vi er i en veldig vanskelig fase, og det er nødvendig at de parlamentariske lederne løser noen hovedspørsmål, sa Aps Hill-Marta Solberg.

Partene må bli enige innen torsdag, dersom fristene for budsjettbehandlingen i Stortinget skal holdes.

Solberg vil ikke spekulere i om det nå bærer mot brudd. Hun ønsker heller ikke å si om problemene stikker i prinsipper eller penger.

- Tiden vil vise om det blir brudd. Men uten en avklaring av en del hovedspørsmål, er det umulig å komme videre. Avstanden er fortsatt svært stor, sier Solberg.

Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner sier seg enig i at situasjonen er veldig vanskelig. Han har fortsatt håp om en avtale, men erkjenner at tiden begynner å bli knapp.

- Vi er kommet Arbeiderpartiet godt i møte på punkter som partiet setter i høysetet. Det er ikke snakk om knapper og glansbilder, sier Sanner.

Når blir det opp til Oddvard Nilsen (H), Jon Lilletun (KrF) og Trine Skei Grande (V) å komme til enighet med Jens Stoltenberg. I siste instans kan det også bli direkte samtaler mellom statsminister Kjell Magne Bondevik og Stoltenberg.

(NTB)

<B>FASTLÅST:</B>Arbeiderpartiets finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg og Høyres Jan Tore Sanner under budsjettforhandlingene i går. Det er liten fremgang.