ANSTRENGT FORHOLD: En israelsk soldat skyter tåregass mot palestinske demonstranter i går. I dag beskylder Israel Hamas for å ha drept og torturert palestinere. Foto: AFP PHOTO/ABBAS MOMANI/Scanpix
ANSTRENGT FORHOLD: En israelsk soldat skyter tåregass mot palestinske demonstranter i går. I dag beskylder Israel Hamas for å ha drept og torturert palestinere. Foto: AFP PHOTO/ABBAS MOMANI/ScanpixVis mer

Fatah anklager Hamas for å ha drept og torturert palestinere

Og for å ha stjålet nødhjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den palestinske selvstyremyndighetens sosialminister anklager Hamas for å ha stjålet hjelpeforsyninger til UNWRA og for tortur og drap på palestinere.


Sosialminister Mahmoud Habbash anklaget onsdag Hamas for å ha stjålet 63 lastebiler fullastet med nødhjelp til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger, UNWRA, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

Minst 19 palestinere ble drept av Hamas under krigen på Gazastripen, ifølge Habbash, mens 60 ble skutt i beina.

En talsmann for de Hamas-kontrollerte innenriksmyndighetene på Gazastripen, Ihab Ghissin, bekreftet at «kollaboratører» var blitt drept under og etter krigen med Israel, men ville ikke si om de drepte var Fatah-medlemmer. Han benektet at noen var blitt torturert.

(NTB)