Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fatah ekskluderer tidligere sikkerhetssjef

Mohammed Dahlan beskyldes for drap og korrupsjon.

BLIR TROLIG RETTSFORFULGT: Fatah-partiets sterke mann på Gazastripen er ekskludert fra partiet. Foto: EPA/KARIM SELMAOUI
BLIR TROLIG RETTSFORFULGT: Fatah-partiets sterke mann på Gazastripen er ekskludert fra partiet. Foto: EPA/KARIM SELMAOUI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg varsler partiledelsen at Dahlan vil bli rettsforfulgt for ulike forhold, ifølge det palestinske nyhetsbyrået WAFA.

Dahlan var lenge partiets sterke mann på Gazastripen. Han har vært minister for indre sikkerhet og leder for sikkerhetsstyrkene i Gaza.

Stillingen brakte ham i konflikt med den islamistiske Hamas-bevegelsen, som i 2007 tok kontroll over Gazastripen etter å ha vunnet striden mot Dahlands styrker.

Det er tidligere blitt spekulert på om Mohammed Dahlan kunne etterfølge Mahmoud Abbas som palestinsk president.

Beslutningen om å ekskludere ham ble tatt av Fatahs sentralkomité søndag. Avgjørelsen må bekreftes av et kvalifisert flertall i partiets revolusjonære råd.

En kilde i sentralkomiteen som ikke ønsker å bli navngitt, sier til nyhetsbyrået AFP at Dahlan er ekskludert på grunn av beskyldninger om drap og korrupsjon. (NTB)