KLAR: Fatah-tilhengere protesterer mot angrepene i dette demonstrasjonstoget i Beirut i går. Organisasjonen står klar til å lede maktovertagelsen på Gaza hvis Hamas blir kastet ut, melder tjenestemenn i dag. AFP/RAMZI HAIDAR
KLAR: Fatah-tilhengere protesterer mot angrepene i dette demonstrasjonstoget i Beirut i går. Organisasjonen står klar til å lede maktovertagelsen på Gaza hvis Hamas blir kastet ut, melder tjenestemenn i dag. AFP/RAMZI HAIDARVis mer

- Fatah klar til å overta på Gazastripen

...Om Hamas blir kastet ut, opplyser tjenestemenn på Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fatah er rede til å overta makten på Gazastripen om Hamas blir kastet ut, opplyser tjenestemenn på Vestbredden.

- Vi tror folk på Gazastripen har fått nok av Hamas og ønsker et annet styre. Vi er klare til å ta makten, sier en tjenestemann i De palestinske selvstyremyndighetene (PA) på Vestbredden til Jerusalem Post.

PA er dominert av president Mahmoud Abbas i hovedsak sekulære Fatah-bevegelse.

En annen tjenestemann sier at Fatah har gitt ordre til sine menn på Gazastripen om å være forberedt på å ta tilbake makten.

- Vi har nok folk på Gazastripen til å fylle et eventuelt maktvakuum. Men alt avhenger av om Israel klarer å bli kvitt Hamas, sier tjenestemannen.

Selv om begge tjenestemennene uttrykker håp om at Israel tar knekken på Hamas, benekter de at det er Fatah som har bedt Israel angripe Gazastripen.

(NTB)