Fatah-leder var ikke israelsk angrepsmål

Ramallah: Fatahs øverste leder på Vestbredden, Marwan Barghouti, unnslapp med livet i behold da to israelske raketter ble avfyrt mot bilkortesjen hans nær Ramallah på Vestbredden lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Barghouti var ikke mål for angrepet, sier kilder til israelsk radio. Det egentlige målet var et medlem av president Yasser Arafats livgarde Force 17, Mahanned Abu Hallawa.

Hallawa var sjåfør for en av bilene. Han sto bak et angrep i mars, og han planlegger nye angrep, opplyste den anonyme kilden.

Den israelske hæren har ikke kommentert angrepet som nær drepte Fatah-lederen. Palestinsk politi sa først at rakettene ble avfyrt fra helikopter, men øyenvitner sier det var stridsvogngranater som ble avfyrt fra en israelsk militærbase utenfor Ramallah.

To granater ble skutt mot bilen til Ahmed Al Faransi, en av Barghoutis livvakter, og såret minst ett menneske som befant seg i gaten like ved. Bilkortesjen var framme ved Barghoutis kontor da den første granaten traff veien rett foran Faransis bil. Den andre granaten var en fulltreffer. Da hadde Abu Hallawa og Ahmed Faransi kommet seg ut.

En sjokkert Barghouti ble skjelvende tatt hånd om av sine livvakter og hjulpet bort fra stedet.

- Israelske ledere skal få betale en høy pris for det de gjorde i dag, særlig for Mahanned Abu Hallawas skader. Det finnes ikke rom for forhandlinger med denne morderiske regjeringen i Israel, sa Barghouti.

(NTB)

HARM:Marwan Barghouti sammen med livvakter og tilhengere etter det israelske angrepet.