Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fatah okkuperer Hamas-universitet

Våpenhvilen ytterligere sabotert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En væpnet Fatah-gruppe okkuperte natt til fredag det islamske universitetet i Gaza, en bastion for den rivaliserende gruppen Hamas.

Formålet med operasjonen var åpenbart å finne våpenlagre, rapporterer BBC fra Gaza.

Presidentgarden i front

Angrepet mot universitetsområdet startet sent torsdag kveld, og ble ledet av presidentgarden, som er lojal mot president Mahmoud Abbas.

Ifølge kilder i Fatah ble store mengder våpen beslaglagt og flere personer arrestert. Blant dem skal det ha vært sju iranske våpeneksperter. En åttende iraner skal ha sprengt seg selv i lufta.

Våpenhvilen sabotert

Storoperasjonen mot det Hamas-kontrollerte universitetsområdet bidrar ytterligere til å skyte i filler våpenhvileavtalen mellom Fatah og Hamas, som ble inngått tirsdag.

Tidligere tirsdag ble minst seks personer drept og over 30 såret i nye sammenstøt mellom Hamas og Fatah på Gazastripen.

SPENT: Våpenhvilen mellom Fatah og Hamas henger i en svært tynn tråd etter nattas hendelser i Gaza. Bildet, som viser en offiser i den Abbas-tro sikkerhetsstyrken, er fra sist lørdag, da det også var trefninger. Foto: AP/SCANPIX
SPENT: Våpenhvilen mellom Fatah og Hamas henger i en svært tynn tråd etter nattas hendelser i Gaza. Bildet, som viser en offiser i den Abbas-tro sikkerhetsstyrken, er fra sist lørdag, da det også var trefninger. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Abbas-mann drept

Sammenstøtene oppsto torsdag utenfor inngangen til flyktningleirene Bureij og Nuseirat i hjertet av Gazastripen, da et medlem av sikkerhetsstyrkene til president Mahmoud Abbas ble skutt og drept av væpnede Hamas-tilhengere som gikk til angrep på en av Fatahs bilkolonner.

I sammenstøtene som fulgte, ble ytterligere tre personer drept og over 30 såret, blant dem en ung gutt.

En femte palestiner ble drept i Jabaliya lenger nord på Gazastripen da det brøt ut kamper mellom Fatah- og Hamas-tilhengere også her, mens en Hamas-tilhenger ble drept i en skuddveksling i Gaza by.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!