Fatal chatting

En mini-epidemi av syfilis i San Fransisco kan ha hatt sitt utspring på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Helsepersonnel i San Fransisco stusset da de oppdaget et utbrudd av syfilis i byen. Det viser seg at internett har skylda.

America Onlines (AOL) snakkerom for homofile menn fungerer litt for bra som datingtjeneste. Sju homofile menn som har pådratt seg sykdommen, oppga alle noen de hadde truffet i et av på AOLs SFM4M (San Fransisco Men for Men) som sin siste seksualpartner.

Så mange som 47 menn har vært ute på stevnemøter med hverandre etter først å ha stiftet bekjentskap på nettet, skriver Time Daily. Det kan bety at flere sykdomstilfeller er i vente.

AOL befant seg plutselig i et dilemma, ettersom det ville være PR-messig selvmord å avsløre identiteten til personene bak kallenavnene på nettet. AOL fant løsningen i en annen nettjeneste. PlanetOut, et internettforum for homser, lesber og biseksuelle, fikk i oppdrag å overøse SFM4M med advarsler og tips om hvordan sykdommen kan unngås.

Syfilis er enkelt å behandle dersom sykdommen behandles på et tidlig stadium. Uten behandling kan sykdommen forårsake sinnsykdom og død.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer