Faten (19) hylles etter appellen som satte ekstremistene på plass

Lille Faten sto fram som folketaler foran tusenvis av mennesker foran stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har vist at vi ikke godtar drap, tortur og voldtekt, som IS står bak, ropte Faten Mahdi Al-Husseini (19) utover Eidsvolls plass utenfor stortinget under kveldens demonstrasjon.

Tittende så vidt over talerstolen, sto 19-åringen fram som en folketaler i fullformat da hun hamret inn budskapet om at IS ikke representerer islam, og den norske gruppa Profetens ummah ikke representerer norske muslimer.

Kalte Ubaydullah løgner Faten gikk mot slutten av talen sin rett i strupen på Ubaydullah Hussain, som i et VGTV-intervju gikk ut og sa at han støtter IS-regimet i Syria og Nord-Irak og at norske muslimer er enig med ham.

MED ERNA: Faten Mahdi Al- Husseini fikk gratulasjoner av statsminister Erna Solberg etter appellen. Foto Jacques Hvistendahl .
MED ERNA: Faten Mahdi Al- Husseini fikk gratulasjoner av statsminister Erna Solberg etter appellen. Foto Jacques Hvistendahl . Vis mer

- Ubaydullah, du forteller ikke folk noe annet enn løgn! sa Faten Mahdi Al-Husseini - og høstet stor applaus.

GRATULERES: Gratulantene sto i kø etter Faten Mahdi Al- Husseini (19) appell. Her Oslo-ordfører Fabian Stang. Foto: Harald Klungtveit
GRATULERES: Gratulantene sto i kø etter Faten Mahdi Al- Husseini (19) appell. Her Oslo-ordfører Fabian Stang. Foto: Harald Klungtveit Vis mer

Umiddelbart etter talen ble Faten gratulert av Oslo-ordfører Fabian Stang, statsminister Erna Solberg, Ap-politiker Trond Giske og en rekke andre. Hun hylles også for sine talegaver i sosiale medier.

- Det er mange tusen her. Hva tenkte du da du sto på podiet?
- Jeg var veldig nervøs, men samtidig veldig stolt over at jeg fikk fullført drømmen min og fikk fram det jeg har i hjertet foran så mange tusen, sier Faten til Dagbladet like etter talen.

- Veldig, veldig vakkert Faten er en av initiativtakerne til dagens demonstrasjon. I forkant av dagens massemønstring ble hun både kalt både «skittent menneske» og «horeunge» for sitt engasjement, men ingenting kan stoppe 19-åringen.

- Det var veldig, veldig vakkert at så mange har møtt fram mot IS. Folk er forskjellige, det er muslimer, jøder, ateister, norske, ikke-norske. Alle står sammen mot IS - det er veldig vakkert. Jeg har aldri vært så stolt over å være norsk og over å bo i Norge, sier Faten.

Faten kalte i talen sin kjente ekstremister for løgnere, for å få fram at de ikke representerer islam - eller henne.

- Begynnelsen på noe stort - Det viktigste budskapet mitt er at vi muslimer ikke er representert av disse ekstremistene. For meg er ikke de muslimer. Det de gjør skal ikke framstå som en sannhet. - Jeg tror dette er begynnelsen på noe stort. Jeg tror dette her er starten på en ny framtid for en ny generasjon. Dagens demonstrasjon forteller at vi kan ikke dømme alle muslimer utfra det muslimer gjør, at vi ikke kan dømme alle jøder utfra det noen jøder gjør, og så videre.

- Hvordan tror du medlemmene i Profetens ummah oppfatter dagens demonstrasjon?

- De er nok lei seg nå når de forstår at så mange står mot dem. Nå skjønner alle at de ikke er i flertall, sier Faten Mahdi Al-Husseini.