Faten (19) hylles etter appellen som satte ekstremistene på plass

Lille Faten sto fram som folketaler foran tusenvis av mennesker foran stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har vist at vi ikke godtar drap, tortur og voldtekt, som IS står bak, ropte Faten Mahdi Al-Husseini (19) utover Eidsvolls plass utenfor stortinget under kveldens demonstrasjon.

Tittende så vidt over talerstolen, sto 19-åringen fram som en folketaler i fullformat da hun hamret inn budskapet om at IS ikke representerer islam, og den norske gruppa Profetens ummah ikke representerer norske muslimer.

Kalte Ubaydullah løgner Faten gikk mot slutten av talen sin rett i strupen på Ubaydullah Hussain, som i et VGTV-intervju gikk ut og sa at han støtter IS-regimet i Syria og Nord-Irak og at norske muslimer er enig med ham.

- Ubaydullah, du forteller ikke folk noe annet enn løgn! sa Faten Mahdi Al-Husseini - og høstet stor applaus.

Umiddelbart etter talen ble Faten gratulert av Oslo-ordfører Fabian Stang, statsminister Erna Solberg, Ap-politiker Trond Giske og en rekke andre. Hun hylles også for sine talegaver i sosiale medier.

- Det er mange tusen her. Hva tenkte du da du sto på podiet? - Jeg var veldig nervøs, men samtidig veldig stolt over at jeg fikk fullført drømmen min og fikk fram det jeg har i hjertet foran så mange tusen, sier Faten til Dagbladet like etter talen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer