Faten (20): - Jeg har ikke vært så sint på lenge

«Hvis det er noen som ødelegger Islam, så er det IS».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Er det noen som dreper muslimer, så er det faktisk IS.

Det sa den profilerte norske IS-motstanderen Faten Mahdi Al-Hussaini (20), da hun i går formiddag var gjest i DBTVs direktesending om terrorangrepene mot Paris.

Dagen før skrev hun også følgende på Facebook:

«Jeg har ikke vært så sint på lenge!!!! Så sint at jeg kaster opp snart og er dårlig!»

- Ødelegger for muslimer over hele verden Innlegget var en reaksjon på et NRK-intervju med Ubaydullah Hussain, hvor den norske IS-sympatisøren blant annet ga uttrykk for at «land som bomber IS kan vente seg flere terrorangrep hvis de ikke trekker seg ut av kampen mot IS».

Al-Hussaini skrev videre: «Ubaydullah snakker om at vesten kan vente mer pga at vesten er med på å drepe muslimer. Hvis det er noen som dreper muslimer akkurat idag, så er det IS! Hvis det er noen som ødelegger Islam, så er det IS og folk som Ubaydullah og hans folk!»

Hun utdypet utsagnet i DBTV-sendingen:

- IS ødelegger for muslimer over hele verden. Og i Syria og Irak dreper de selv muslimer. Jeg har selv møtt mange som har flyktet fra dem i Irak.

Hun reagerer også på at NRK intervjuet talsmannen for den norske islamistgruppen Profetens Ummah.

- Alle har ytringsfrihet, men jeg synes det er forferdelig å gi ham den oppmerksomheten nå.

- Ekstremister Faten Mahdi Al-Hussaini ble kjent for offentligheten da hun i fjor talte ekstremistene midt i mot på trappa utenfor Stortinget foran 5000 mennesker. Hun var av intitiativtagerne til demonstrasjonen.

Nå er hun aktiv i organisasjonen Justunity, som har som mål å forebygge ekstremisme og radikalisering mot ungdom. Hun mener IS-terroristene bør kalles nettopp ekstremister, ikke muslimer.

- I mine øyne er de ikke muslimer. De bruker bare islam for å nå sine politiske mål. Jeg mener de bør kalles ekstremister eller terrorister, sa hun i formiddagens DBTV-sending.

Hun sier hun håper terrorangrepene i Paris ikke vil føre til økt fremmedfrykt.

- Det bør de ikke. Muslimer er like såret og sørger like mye som alle andre.

- Uvitenhet Ubaydulla Hussain skriver i en tekstmelding til Dagbladet at han mener Faten Al-Hussaini viser «uvitenhet og manglende kunnskap til Islam og den Islamske Staten», og at hun «uansett har sin egen agenda da hun er shia og tilhenger av shia-regimene».

- Av den grunn ofrer jeg svært lite tid til hennes utspill, skriver han.

Han skriver videre at han alltid vil støtte «de troende muslimene fremfor de vantro, og min fordømmelse går til enhver som kjemper imot et Islamsk styre og levesett».

Han mener kommentarene til NRK var «ren analyse av reelle fakta», og at «landene som kriger mot IS naturligvis reelle mål for fremtidige angrep».

- For å gi tryggheten tilbake til sine borgere, bør Vesten trekke seg ut av kriger som ikke er deres, skriver han.

- Morsomt Faten Al-Hussaini sier hun synes det er morsomt at Hussain kaller henne uvitende.

- Hva slags kunnskap mangler jeg? At man ikke skal drepe mennesker? Mangler man kunnskap om islam fordi man er mot drap, sexslaveri, bombing av moskeer og kirker? sier hun og legger til:

- Er det noen som trenger kunnskap, er det han. At han mener jeg er vantro fordi jeg er shiamuslim, viser hvor lite kunnskap han selv har.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram