DREPT: Fathi Bayoudh var i Tyrkia for å forsøke å overtale sønnen til å forlate IS, da han ble offer for terrorangrepet på Atatürk-flyplassen i Istanbul. Foto: Facebook
DREPT: Fathi Bayoudh var i Tyrkia for å forsøke å overtale sønnen til å forlate IS, da han ble offer for terrorangrepet på Atatürk-flyplassen i Istanbul. Foto: FacebookVis mer

Fathi skulle overtale sønnen til å forlate IS - ble drept under terroraksjonen i Istanbul

Fathi Bayoudh en av de 42 omkomne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Så langt er 42 mennesker bekreftet drept etter terrorangrepet på Atatürk-flyplassen i Istanbul.

Én av dem er den tunisiske militærlegen Fathi Bayoudh.

Ville ha sønnen ut av IS

Som ved en skjebnens groteske ironi hadde Bayoudh vært i Tyrkia for å forsøke å overtale sin sønn til å forlate IS.

- Bayoudh dro til Tyrkia i et forsøk på å møte sin sønn, som ble med i IS i Syria sammen med kjæresten sin for noen måneder siden, sier en kilde til Reuters.

Ifølge kilden skal sønnen nå ha blitt pågrepet av tyrkiske tropper på grensa til Syria.

- Bayoudhs sønn dro sammen med sin kjæreste, som han studerte med på det medisinske fakultetet, for noen måneder siden. Faren har gjentatte ganger forsøkt å overtale ham til å komme tilbake, sier kilden.

Bayoudh var en av 14 utlendinger som ble drept i terroraksjonen. De andre kom fra Saudi-Arabia, Irak, Tunisia, Usbekistan, Kina, Iran, Ukraina og Jordan.

Jobbet på flyplassen

Blant de døde er også 25 år gamle Muhammed Eymen Demirici. Han fikk en jobb på flyplassen i mai i år, etter å ha vært arbeidsledig i over ett år. Demirici døde mens han ventet på bussen etter jobb.

Barndomsvennen Deniz Dogan forteller til nyhetsbyrået AP at han hjalp kameraten med å få jobben.

- Han var så vennlig. En mann som kjempet for sine idealer. Nå skulle jeg ønske at han ikke hadde fått den jobben, sier Dogan.

Kom til flyplassen i taxi

De første begravelsene etter terroren er allerede holdt, da muslimsk tradisjon sier at man skal gravlegges innen 24 timer.

Minst 42 ble drept og over 200 skadet under terrorangrepet på flyplassen i Istanbul tirsdag kveld.

Tre selvmordsbombere, som også var bevæpnet med AK-47-maskingevær, utførte angrepet.

- De kom til flyplassen i en taxi. Så utførte de angrepet, sa Tyrkias statsminister Binali Yildirim natt til onsdag.

Bevæpnede gjerningsmenn

En overvåkningsvideo som blant annet CNN har publisert viser hvordan en av terroristene løp gjennom terminalen, før han falt - antakelig fordi han blir skutt - idet han rundet et hjørne. Så utløste han etter alt å dømme bomben han hadde festet til kroppen.

Den tredje gjerningsmannen sprengte seg selv i lufta på en parkeringsplass like i nærheten, skriver CNN. Alle tre skal ha åpnet ild før de sprengte seg selv i lufta.

Ifølge statsminsteren er det sannsynlig at IS som står terrorangrepet.

- Tegnene tyder på at det er IS som står bak, men etterforskningen pågår, sa Yildrim.

Ingen har så langt påtatt seg ansvaret for terroren, men ifølge NBC sier amerikanske sikkerhetskilder at angrepet høyst sannsynlig ble utført av medlemmer av en gruppe på 35 IS-terrorister som dro til Tyrkia før ramadan.

BOMBEANGREP: I går kveld ble det detonert en bombe på Tyrkias største flyplass i Istanbul. Terrororganisasjonen IS er linket til terroraksjonen. Se video av det tragiske bombeangrepet. Video: CNN Vis mer