Fatma Jynge slutter

Fatma Jynge trekker seg som statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet. - Svært trist, sier statsminister Jens Stoltenberg i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsråd Sylvia Brustad og hennes statssekretær Fatma Jynge er sammen kommet til at Jynge må slutte som statssekretær, heter det i en pressemelding fra Kommunal- og regionaldepartementet i kveld.

- Dette er en trist sak, sier kommunalminister Sylvia Brustad til Dagbladet i kveld.

Også statsminister Jens Stoltenberg ble tatt med i vurderingen før avgjørelsen ble tatt i kveld.

- Likevel var det svært trist at Jynge måtte gå, sier Stoltenberg til Dagbladet i kveld.

Fatma Jynge har vært under et stort press i forbindelse med to byggesaker de siste dagene, og vil bli meddelt avskjed i nåde i statsråd førstkommende fredag.

Statsråd Sylvia Brustad sier at hun ikke kan vurdere om Jynge har foretatt seg noe ulovlig, men at hun og Jynge sammen kom frem til at hun måtte trekke seg etter de siste dagers presseoppslag:

- Det er aldri hyggelig når en statssekretær må gå. Jeg skulle ønske at jeg kunne ha dratt nytte av Fatma Jynges kompetanse, sier Brustad til Dagbladet i kveld.

- Hvorfor måtte Jynge gå av?

Statssekretær i ny byggeskandale
Statssekretær i ny byggeskandale Vis mer

- Det skyldes den situasjonen som har oppstått rundt Jynge som statssekretær i et departement med ansvar for byggesaker. Vi kom derfor frem til at det var best hun trakk seg, sier Brustad.

Dagbladet :på nettet kunne tidligere i dag fortelle at Jynge hadde sykemeldt seg som følge av alt oppstyret rundt henne. Det var venner av familien som meddelte dette.

I en debatt i NRK Ukeslutt tidligere i dag sa Jynge at hun mener det ikke kan være slik at alle politikere må være feilfrie.

- Saken i Lillesand er ute av verden. I Stange-saken har familien helt uoppfordret gått til Stange kommune for å få en gjennomgang. Jeg vil stå på mine rettigheter, så får vi se hva som blir utfallet, uttalte Jynge.

I kveld ble utfallet kjent. Nå har altså Jynge bestemt seg for å forlate stillingen etter en uke.

Fatma Jynge ønsker ikke å gi noen kommentar i kveld. Et familiemedlem sier til Dagbladet :på nettet at Jynge er sykemeldt og ikke vil snakke med pressen.

GÅR AV: Fatma Jynge går av som statssekretær.