- Fatter ikke at go'jenta er borte

- Hun var go' jenta vår. Jeg kan ikke fatte at hun er borte, sier foreldrene til den døde Shila Bigdely.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TORREVIEJA (Dagbladet): Den dødes foreldre tok i går initiativ til å snakke med Dagbladet om datteren. I hjemmet i boligkomplekset Playa Flamenca, bodde pappa Farhad og mamma Choo med tre døtre.

Nå har de bare to.

Familien forteller om ei rolig, sjenert og sympatisk jente. Hun gikk stille i dørene og hevet aldri stemmen. Hun gikk aldri ut alene, og snakket aldri til noen hun ikke kjente. Hver dag tok hun skolebussen litt over sju og kom hjem igjen like etter klokka tre.

Tøff overgang

Shila kom til Spania fra Norge sammen med familien for et halvt år siden.

Hovedårsaken var at familien ville at døtrene, som var plaget av hudeksem, skulle få det bedre i et varmere klima.

Planen var først at Shila skulle begynne på den norske skolen, men siden familien hadde tenkt å slå seg ned i Torrevieja, ville hun begynne på spansk skole for å lære språket.

Shila gikk i 2. ESO, tilsvarende 8. klasse, på ungdomsskolen i nabokommunen San Miguel.

- Hun likte seg ikke spesielt godt der, og følte seg nok ofte ensom. Det var en tøff overgang fra norsk skolesystem til det spanske. Men vi ville prøve å være her ett år likevel. Med tida regnet vi med at språket ville falle på plass, forteller pappa Farhad Bigdely.

Den seinere tida kjørte han henne til skolen flere ganger. Men etter at sommertida begynte igjen sist uke, har hun gått til bussen alene.

Møttes i Oslo

Familien Bigdely bodde i 15 år på Veitvet i Oslo. Moren Choo kommer opprinnelig fra Malaysia. Hun giftet seg med Farhad fra Iran i Oslo, og de fikk tre døtre sammen. Alle jentene - Shila (13), Natasha (11) og Sara (5) - er født i Norge. Faren Farhad forteller at han kjørte drosje i Oslo da saken om de to jentene i Kristiansand kom opp.

- Jeg husker fra tida etter Baneheia-drapene at jeg følte det var helt forferdelig, og at det gjorde meg så forbannet. Den gangen tenkte jeg at hvis jeg hadde vært faren til en av jentene, så ville jeg drept drapsmennene. Den følelsen har jeg nå også. Hvem drepte jenta vår? Den drittsekken som har gjort dette, må finnes, og han må betale for ugjerningen, sier Bigdely til Dagbladet.

Familien mottok i går blomster som naboene i hele boligkomplekset samlet inn penger til. De tok imot besøk fra naboene, og snakket om den tragiske hendelsen.

Folk strømmet til med blomster på stedet der Shila ble funnet død. Venninner kom og tente lys, og skrev små meldinger. De kunne ikke fatte at dette har skjedd rett utenfor stuedøra deres.

- Shila var så sympatisk. Hun gjorde aldri noen noe. Tanken på at en drapsmann og voldtektsforbryter går løs her, gjør oss redde. Han kan stå her og se på oss akkurat nå, forteller skolevenninner - som ikke klarte å holde tårene tilbake.

Sjømannsmisjonen kom tidlig med tilbud om hjelp til familien. Den norske konsulen i Torrevieja, Tim Kindem, har støttet familien, tolket for dem og bistått i kontakten med myndighetene.

Henger opp plakater

Familiemedlemmene har allerede vært i flere vitneavhør.

Venner av familien Bigdely har satt opp plakater på norsk, spansk og engelsk i nabolaget.

På plakatene beskrives det at 13-åringen er blitt voldtatt og drept, vitner etterlyses, og foreldre advares.

«Kanskje kan ditt barn være det neste», står det på plakaten.

FUNNSTEDET: Her ble Shila Bigdely funnet drept.
I SORG: Den drepte jentas far, Farhad Bigdely.