Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fatter ikke at jeg er tilbake

For under to år siden fikk Steinar Bastesen (58) et alvorlig hjerneslag og lå i respirator i tre uker. I dag er han tilbake på Stortinget som leder for Kystpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Før jeg fikk hjerneslag jobbet jeg 18- 20 timer hver dag, men nå jobber jeg ikke mer enn 10- 12 timer daglig, sier han.

I ettertid er han ikke overrasket over at han ble syk.

- Jeg drakk mye rødvin, sov fryktelig lite og jeg drev valgkamp hele året. Jeg hadde hjerteinfarkt allerede som 39-åring.

I november for to år siden ble han syk igjen. Denne gangen trodde han at det var influensa. I stedet hadde han fått et hardt hjerneslag.

- Gudskjelov hadde jeg folk som overnattet i leiligheten og som skulle opp og reise til Brasil klokka 07.00 om morgenen. Da jeg våknet følte jeg meg kvalm og dårlig, og jeg klarte ikke å holde balansen. Jeg ble hentet i ambulanse, og heldigvis var det en lege på Rikshospitalet som skjønte hva det var som feilte meg med det samme, sier han.

Bastesen ble liggende på sykehuset i to måneder. I januar ble han fraktet til Sunnaas for rehabilitering, men var fortsatt så dårlig at han ble kjørt i ambulanse.

I fjor høst ble han valgt inn for en ny stortingsperiode for Kystpartiet, og inntok sin vante plass på Stortinget. Førligheten er ikke den samme, synet er ikke like godt, og balansen er ikke på sitt beste.

- Men jeg blir stadig bedre. Og jeg kan nesten ikke fatte at jeg er så frisk. Jeg var så nær døden som jeg kunne vært, og er fylt med respekt for livet. Det er faktisk helt utrolig, sier Bastesen.

I dag har han lagt om livsstilen.

- Uansett om jeg gjør faenskap eller bra ting, så er det ingen bruk for meg om jeg er dau, sier han før han strener opp Løvebakken.

Tøffe tak: Steinar Bastesen jobbet 18-20 timer i døgnet før han ble rammet av hjerneslag. Etter en lang og tøff kamp er han tilbake på Stortinget for Kystpartiet.