Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fattig Gates

Microsofts Bill Gates er blitt 206 milliarder kroner fattigere på et år. Men er fortsatt verdens rikeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er magasinet Forbes som hvert år regner ut hvor mye verdens pengemagnater er verdt. I år som ifjor topper Bill lista. Men aksjene hans har fått bank det siste året.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press har Gates gått fra 798 til 592 milliarder, en nedgang på hele 206 milliarder kroner. Nå nærmer andre it-milliarder seg styggfort.

Nummer to på lista er Oracles Lawrence J. Ellison. Han har økt formuen 400 prosent det siste året til 545 milliarder. Det holdet til salt i maten. Noen nye mennesker har også kommet på lista, blant andre folka bak Palm Pilot, Jeffrey Hawkins og Donna Dubinsky.

Men stort sett består lista av de samme personene, og disse blir stadig rikere. Samlet har lista økt 20 prosent. De 400 på lista har en samlet formue på over 11 billioner kroner.

Har du tenkt å få navnet ditt på lista krever det en formue på rundt sju milliarder. Og det er tydelig lettest å skaffe pengene i California, USA. 107 av 400 er fra solstaten.

<B>FATTIGERE:</B> 206 milliarder fattigere på et år. Godt Bill Gates hadde 798 milliarder og ta av.