Fattigdommen bak tumultene i Baltimore

15 nabolag med lavere levealder enn Nord-Korea, skriver Washington Post.

STORE FORSKJELLER:  I følge The Census Bureau var 18,3 prosent av baltimores afro-amerikanske befolkning arbeidsløse i 2013. Til sammenligning var kun 7,3 av de hvite i samme situasjon.  Her passerer seks gutter et delvis falleferdig hus samme år. Foto: AP Photo/Patrick Semansky
STORE FORSKJELLER: I følge The Census Bureau var 18,3 prosent av baltimores afro-amerikanske befolkning arbeidsløse i 2013. Til sammenligning var kun 7,3 av de hvite i samme situasjon. Her passerer seks gutter et delvis falleferdig hus samme år. Foto: AP Photo/Patrick Semansky Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den siste uken har verdens øyne blitt rettet mot Baltimore etter døden til den 25 år gamle Freddie Gray.

- Han ville bare ut herfra. Han ville leve et bedre liv enn det vi gjør her, sa Angela Gardner, den avdødes ekskjæreste, til Washington Post etter dødsfallet. Gray har på kort tid rukket å bli et symbol på rasistisk motivert politivold, og mandag stod hele byen på hodet da tusenvis av demonstranter tok til gaten.

Politiet rapporterte om syv skadede politimenn, innbrudd i butikker og om flere voldelige gjenger som aktivt prøvde å ta ut politistyrker.

Store forskjeller i byen Christopher Ingraham, skribent i Washington Post, mener at den opphetede situasjonen ikke kan forstås uten å se på de store forskjellene som en kan finne i Baltimore.

For å underbygge dette viser Ingraham til to hypotetiske spedbarn. Det ene født i den rike bydelen Roland Park, den andre i det langt mindre lukrative Downton/Seton Hill.

- Den ene babyen kommer sannsynligvis til å leve til han eller hun blir 84, den andre kan ikke forvente å bli eldre enn 65. Det er fjorten år under USA's gjennomsnittlige forventede levealder og før pensjonsalder, skriver Ingraham i kommentaren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.