- Fattige barn rammes hardest av klimakrisen

Det neste tiåret vil 175 millioner barn rammes av naturkatastrofer hvert år.

RAMMES: Hjemløse indiske barn varmer sine hender over flammene en kald november-morgen i Srinagar. Foto: REUTERS/Danish Ismail/SCANPIX
RAMMES: Hjemløse indiske barn varmer sine hender over flammene en kald november-morgen i Srinagar. Foto: REUTERS/Danish Ismail/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Det neste tiåret vil 175 millioner barn rammes av naturkatastrofer hvert år. Likevel er ikke barn nevnt med ett ord i utkastet til klimaavtalen. Det bekymrer Redd Barna.

- Barn har ingen skyld i klimakrisen, men rammes likevel hardest. Klimaavtalen må inkludere barn for å sikre at de beskyttes mot klimaendringene, sier leder for nødhjelp i Den internasjonale Redd Barna-alliansen, Søren Pedersen, i en pressemelding.

Antallet naturkatastrofer har fordoblet seg siden 1980-tallet fra 200 til 400 per år. I dag anslås 45 millioner mennesker å sulte som følge av klimaendringene.

De alvorligste scenarioene anslår 550 millioner sultende mennesker i 2080 som følge av klimaendringene. De som vil rammes hardest, er barn i utviklingsland.

- Redd Barna mener at for å sikre at barns rettigheter blir innfridd, må tilpasningstiltak prioritere styrking av helsevesen, utdanning, matsikkerhet, katastrofeforebygging og sosial beskyttelse, sier Pedersen som drar til klimatoppmøtet i København mandag formiddag.

Organisasjonen har gitt konkrete innspill til forhandlingsteksten om klimatilpasning gjennom Norges forhandlingsdelegasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer