Fattige unge får krisehjelp

Eldre har fått bedre levestandard, mens de unge har fått det dårligere. Nå gir regjeringen krisehjelp til fattige ungdommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen gir 11.4 millioner kroner i nødhjelp til fattige barn og unge. Kommunene skal bruke pengene til blant annet selvhjelpsgrupper for ungdom, og på ungdom som avbryter skolegang. Barne- og familiedepartementet har gitt kommunene pengene for å hjelpe unge mellom 18 og 24 år for å stanse den negative økonomiske utviklingen. De under 30 år bruker i gjennomsnitt 247 722 kroner per husholdning i året, og det er mye mindre enn resten av befolkningen, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Overrepresentert

-  Det er en betydelig overrepresentasjon av unge blant de fattige. Det er bra at det nå er blitt et økt politisk fokus på unge ensliges levekår, sier Mads Ivar Kirkeberg, forsker ved Statistisk sentralbyrå. Sannsynligheten for at en person under 30 år skal havne i lavinntektsgruppa er tre ganger større enn for resten av befolkningen.

Svenske forskere har intervjuet 100 000 ungdommer fra 1980 til 2003 og funnet at både lønna, helsen og levestandarden er blitt dårligere for ungdom i dag, sammenliknet med dem som var unge på 80-tallet. Trenden er den samme her i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer