Fattigfolk gjemt bort

AGRA/BANGALORE (Dagbladet): Blendende hvitt åpenbarer Taj Mahal seg i varmedisen. Ikke et menneske er å se. Trafikken er avstengt, butikkene lukket, og tusenvis av polititjenestemenn bevæpnet med stokker passer på at ingen skal forstyrre det norske statsministerparet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statsminister Jens Stoltenberg kom til India for å sette søkelyset på fattigdomsbekjempelse. Men indiske myndigheter laget en reiserute der det ikke var plass til fattigfolk.

Da Stoltenberg og hans kone Ingrid Schulerud i går kom til Agra for å se et av verdens sju underverker, var det helt stille i den ellers så kaotiske byen.

Stoltenberg og Schulerud hadde nok foretrukket noe annet, men i går - som i dagene før - ble de offisielle gjestene spart for fattigdom og nød.

Bare pressefolk og et utvalg norske representanter slapp inn på Indias fremste turistmål. Der kunne den norske delegasjonen i fred og ro se Stoltenberg og Schulerud spasere rundt marmormonumentet som et nyforelsket par.

- Fantastisk, mente begge om mogularkitekturens absolutte mesterverk, reist i årene 1632 til 1650 av Shah Jahan som minnesmerke over sin favoritthustru.

Sterkt inntrykk

- Det gjør et sterkt inntrykk på meg, ikke bare Taj Mahals skjønnhet, men like mye kontrastene. Hundrevis av millioner indere lever i den dypeste fattigdom side om side med ufattelig rikdom og praktfulle byggverker. Her bor og spiser vi på et moderne luksushotell i verdensklasse, og et par hundre meter unna hersker bunnløs fattigdom. Det er det som rører meg, sier Stoltenberg til Dagbladet. For det er menneskene som opptar statsministeren mest, ikke minnesmerker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer