Fattigforum

For en kvart million dollar kan du få høre kronprins Haakon snakke om fattigdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år møtes de i den sveitsiske alpebyen Davos. Internasjonale statsoverhoder, toppledere og rikinger. En og annen norsk biskop. En håndfull popstjerner og filmstjerner. Bill Clinton. Og Stein Erik Hagen.Hva de snakker om? Fattigdom, selvfølgelig, hva ellers? Eller som det heter når verdens mektigste ledere møtes: klodens sosiale og økonomiske utfordringer. Det er litt uklart hvilke geniale løsninger det eksklusive forumet har kommet fram til siden det ble startet for 35 år siden; det er i hvert fall et par-tre utfordringer som gjenstår. Men det er utrolig nyttig for verdens toppsjikt å møtes i en slik uformell sammenheng.

Mens andre toppmøter er regulert av internasjonale konvensjoner og overvåket av mediene, er ikke World Economic Forum like opptatt av formalia eller åpenhet. Med så mange statsledere og rikfolk samlet på et sted, blir den lille byen forvandlet til en festning i løpet av de fire dagene forumet pågår. Verken terrorister eller journalister slipper inn, noe som for mange på innsiden går ut på ett. Dermed kan de mingle i fred og føre sine bilaterale samtaler uten å bli ettergått. Om de kan sin Adam Smith, er det mulig det blir tid til litt business innimellom klodens mange utfordringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer