VANT PENGER - TAPTE LIVET: Abraham Shakespeare var fattiggutten som vant i det store pengelotteriet. Men lykken varte ikke lenge. To år etter at han vant den store pengepotten ble han drept, og gravlagt under et tjukt lag med sement. Foto: Polk County Sheriff's Office / AP / NTB Scanpix
VANT PENGER - TAPTE LIVET: Abraham Shakespeare var fattiggutten som vant i det store pengelotteriet. Men lykken varte ikke lenge. To år etter at han vant den store pengepotten ble han drept, og gravlagt under et tjukt lag med sement. Foto: Polk County Sheriff's Office / AP / NTB ScanpixVis mer

Fattiggutten Abraham Shakespeare vant 200 millioner i lotteriet - det kostet ham livet

- Skulle ønske jeg aldri hadde vunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er trolig den ultimate drømmen for de fleste av oss: Å vinne så mye penger at vi kan surfe gjennom resten av livet uten å tenke på jobb, penger eller regninger.

For fattiggutten Abraham Shakespeare (43) ble det en virkelighet. I 2006 ble livet hans snudd på hodet da han i november vant gigantpotten på 200 millioner kroner (30 millioner dollar) i lotteriet.

Han valgte å ta en engangsutbetaling på 100 millioner kroner (17 millioner dollar), framfor å fordele hele potten over mange år.

Shakespeare var så godt som analfabet, hadde kriminelt rulleblad, jobbet som hjelpemann på lastebiler og bodde hjemme hos mamma.

Kollegaen kjøpte kupongen

15. november 2006 var han på vei til Miami sammen med kollegaen Michael Ford i en lastebil. Gutta stoppet ved en butikk i Frostproof, Florida, og Ford purte Shakespeare om han skulle ha en brus. I stedet sendte Shakespeare kollegaen med ed 5-dollar-seddel, og ba han kjøpt lotterikuponger for to dollar.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn