Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fattighuset fikk gåsehud av Behn-forlik

Choice Hotels gir 100 000 til Fattighuset i Oslo som ledd i et forlik med Ari Behn. - Jeg fikk gåsehud, og hadde lyst til å grine av glede, sier mediekontakt Marit Tømmeraas ved Fattighuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er bokstavelig talt et lysende eksempel for andre, for nå får vi råd til å betale strømregninga, sier Tømmeras til Dagbladet.no.

De 100 000 kommer godt med. Fattighuset har flyttet til nye lokaler, og sammen med en bevilgning på 600 000 fra sosialministeren før jul er huset nå sikret lys og varme og tak over hodet ett års tid framover.

- Men budsjettet er stramt. Vi har ikke råd til kontorrekvisita, og ikke har vi kopimaskin. Alt inventar er gaver, sier Tømmeraas.

Pengene kom helt uventet på Fattighuset. Tømmeraas kan ikke huske å ha vært i kontakt med Behn eller Choice-sjef Petter Stordalen tidligere.

- Men vi fikk noe julepynt av Steen & Strøm til jul, sier hun. Stordalen har tidligere ledet Steen & Strøm-kjeden.

Men har huset boka til Behn?

- Den regner jeg med vi får, vi pleier å få bøker fra boktrykkere. Men denne vil vi gjerne ha med en dedikasjon. Uansett så har vi ikke råd til å kjøpe den.

>LYSER OPP: - Et lysende eksempel. Nå kan vi betale strømregninga, sier Marit Tømmeraas i Fattighuset om forliket mellom Ari Behn og Choice Hotels. Her er hun avbildet i husets nye loftslokaler i Oslo sentrum.
Hele Norges coronakart