Trenger vintertøy

Fattighuset trenger hjelp.
Mangler varme klær i store størrelser

- Her om dagen var det en mann som kom med tynne tøysko på føttene. Vi hadde ikke fått inn vintersko i hans størrelse, så han går fortsatt med tøyskoene.

KALDT I OSLO: På Fattighuset i Oslo har de hatt store problemer med å dekke etterspørselen etter vintertøy den første vinteruka, særlig i store størrelser. Bildet er tatt utenfor Blåkors i Oslo. Foto: Agnete Brun, MAGASINET/Dagbladet
KALDT I OSLO: På Fattighuset i Oslo har de hatt store problemer med å dekke etterspørselen etter vintertøy den første vinteruka, særlig i store størrelser. Bildet er tatt utenfor Blåkors i Oslo. Foto: Agnete Brun, MAGASINET/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vinteren kom veldig brått, og når det skjer blir det gjerne veldig krise for noen, sier kontaktperson for Fattighuset i Oslo Wenche Beate Andersen til Dagbladet.

På Fattighuset i Oslo har de hatt store problemer med å dekke etterspørselen etter vintertøy den første vinteruka, særlig i store størrelser. I dag skrev de frivillige et innlegg på Fattighusets blogg, der de ettertrykkelig ber folk om hjelp.

- Her om dagen kom det ti stykker som sto der, bare med tynne joggesko. Vi lette, og prøvde å finne noe varmt som kunne passe, men vi fant ikke noe. Det er mange som står og hutrer og fryser. Det er fælt å se, sier Wenche Beate Andersen, kontaktperson for Fattighuset i Oslo.

Gråt av glede

- Her om dagen var det en mann som kom med tynne tøysko på føttene. Vi hadde ikke fått inn vintersko i hans størrelse, så han går fortsatt med tøyskoene, sier styremedlem i Fattighuset Anna Helena Genfeldt. Hun har møtt flere som fryser veldig i vinterkulda den siste uka.

- I dag kom det inn en som frøs enormt. Da fant jeg den siste vinterjakka jeg hadde, og det var med nød og neppe at han fikk kneppet den igjen. Jeg fant også et par raggsokker til han, sier Genfeldt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer