Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fattighusets styremedlemmer ga pengegave til seg selv

Tre av fem var styremedlemmer.

PENGEGAVE: Styret i Fattighuset valgte å gi pengegave til sine egne styremedlemmer. Foto: Lise Åserud / Scanpix
PENGEGAVE: Styret i Fattighuset valgte å gi pengegave til sine egne styremedlemmer. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Våren 2016 ble Fattighuset av et minnefond bedt om å finne fem barnefamilier som hver skulle få 10 000 kroner øremerket til ferieaktiviteter.

Men i stedet for å gi pengene til noen av de omlag 300 medlemmene, skal det i et styremøte ha blitt bestemt å gi pengene til flere av styrets medlemmer. Det skriver VG.

Avisa har fått tilgang på en e-post-utveksling mellom Fattighuset og de som ønsket å donere penger. Her takker styret først for henvendelsen, før de i en senere e-post forklarer at de har identifisert de familiene som skulle få penger.

Wenche Beate Andersen, styreleder i Fattighuset, ville ikke kommentere saken, og viste videre til medieansvarlig Per Rusten som også sitter i styret.

Han bekrefter at fordelingen av pengene gikk mellom styremedlemmer, og innrømmer at styret ikke gjorde en veldig god jobb med å finne passende kandidater.

- Jeg vil presisere at jeg var med på vedtaket, så jeg er medansvarlig for det vi gjorde, men jeg var ikke en av dem som fikk ferie. Men hver og en av de fem som fikk penger var fattige familier. Likevel ville det tatt seg bedre ut om vi fant noen utenfor styret. Helheten ble feil i den forstand at dersom det bare hadde vært ett styremedlem, så hadde det sett bedre ut, sier Rusten til VG.

Han vet heller ikke om midlene faktisk ble brukt til ferier.

Det aktuelle minnefondet har ikke ønsket å uttale seg i saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling