Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Faye Marie Swetlik:

Faye (6) funnet død

Den seks år gamle jenta forsvant sporløst mandag. Torsdag ble hun funnet død, etter en massiv leteaksjon som også har involvert FBI.

FORSVUNNET: Seks år gamle Faye Marie Swetlik har ikke blitt sett siden hun kom hjem fra skolen i Cayce, South Carolina, mandag 10. februar. Video: CNN / Politiet Vis mer

Den seks år gamle jenta Faye Marie Swetlik (6) forsvant sporløst fra sitt hjem i Cayce i Sør-Carolina mandag ettermiddag.

Siden den gang har over 250 personer, lokalt politi og FBI søkt etter jenta.

Torsdag ettermiddag norsk tid ble seksåringen funnet død, bekreftet politiet under en pressekonferanse tidligere i dag.

Fant to lik

Nå behandler politiet forsvinningssaken som en drapssak, men i søket etter seks år gamle Faye, har det også dukket opp flere spørsmål.

For nær Fayes lik fant politiet også en død mann.

ETTERFORSKNING: Politiet holder pressekonferanse om funnet av Faye Marie Swetlik. VIDEO: CNN Vis mer

De vet ikke om likfunnene har sammenheng med hverandre, og den avdøde mannen er foreløpig ikke identifisert, skriver den lokale TV-stasjonen WIS.

Begge skal ha blitt funnet i nærheten av Fayes hjem. Ingen er så langt pågrepet i saken

Forsvant fra hagen

Seksåringen skal ha forsvunnet fra hagen utenfor huset hvor hun bodde sammen med sin mor og sin stefar.

Hun tok bussen hjem fra skolen som vanlig mandag ettermiddag, og etter å ha kommet hjem, skal hun ha gått ut i hagen for å leke.

Moren til seksåringen har forklart at hun oppdaget at Faye var borte før klokka var om lag 15.45.

Deretter lette moren og hennes kjæreste etter Faye på egen hånd i litt over en time før de kontaktet politiet.

Video not found
SAVNET: 15. oktober i fjor ble ekteparet James og Denis Closs funnet skutt og drept i sitt eget hjem i Barron i Wisconsin. Torsdag ettermiddag ble datteren Jayme Closs, som har vært savnet siden drapene, funnet i live i det lille tettstedet Gordon i Douglas County i Wisconsin. Video/bilder: NTB Scanpix. Vis mer

Funnet i skogholt

Politiet gikk straks i gang med søket i 17.00-tida mandag ettermiddag amerikansk tid, og brukte natta og morgentimene på å lete etter jenta og foreta vitneavhør.

I en uttalelse onsdag sa politiet at de ikke hadde funnet beviser som pekte i retning av en bortføring, men ønsket ikke å utelukke noen ting.

Liket til Faye og den ikke-identifiserte mannen skal ha blitt funnet i et skogholt like ved et nabolag i området Churchill Heights.

Naboer i området ante at noe var på ferde i ettermiddag da en rekke nødetater strømmet til stedet, og satte opp sperrebånd.

SPORLØST: I denne innsjøen lå svaret på en nesten 30 år gammel forsvinningsgåte. Reporter: Emilie Rydning. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

- Ser etter hverandre

- Det er en skummel tanke at dette kunne ha vært hvilket som helst av våre barn, sa naboen Tammy Wesley til WIS i går.

Hun har selv barn som tar bussen Faye tar hver morgen, og beskriver lokalsamfunnet i Cayce som nært og godt.

- Vi er her for moren og bestemoren. Vi vil ikke at dette skal skje med noen av barna våre i nabolaget. Vi ser etter hverandre og beskytter hverandre, sier Wesley videre.

Det bor om lag 14 000 personer i byen.