KASTER REGJERINGEN:Palestinernes statsminister Salaam Fayyad opplyste på regjeringsmøtet mandag at han har levert regjeringens avskjedssøknad. Han jobber nå med å sette sammen en ny regjering. Foto: Reuters/Mohamad Torokman/Scanpix
KASTER REGJERINGEN:Palestinernes statsminister Salaam Fayyad opplyste på regjeringsmøtet mandag at han har levert regjeringens avskjedssøknad. Han jobber nå med å sette sammen en ny regjering. Foto: Reuters/Mohamad Torokman/ScanpixVis mer

Fayyad vil danne ny palestinsk regjering

Salaam Fayyad leverte regjeringens avskjedssøknad i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Regjeringen gikk av i dag og en ny vil bli dannet så raskt som mulig, sier planleggingsminister Ali Jarbawi.

Det var ventet at president Mahmoud Abbas vil be Fayyad danne ny regjering.

Av de 24 postene i Fayyads avgåtte regjering, er bare 16 besatt. To ministre har gått av og seks befinner seg på den Hamas-kontrollerte Gazastripen. Flere av de andre er blitt beskyldt for inkompetanse.

Både deler av Fatah-partiet, som styrer Den palestinske selvstyremyndigheten og kontrollerer Vestbredden, og Fayyad selv har ønsket å legge ny regjeringskabal. Fayyad tilhører et lite sentrumsparti.

Fayyad opplyste om avskjedssøknaden på et regjeringsmøte i Ramallah på Vestbredden mandag. Fayyad har vært statsminister siden 2007, og var mandag i samtaler med ministre.

Lørdag opplyste Den palestinske selvstyremyndigheten (PA), som kontrolleres av Abbas? Fatah-bevegelse, at det skal holdes valg innen september. Men Hamas, som vant det siste palestinske valget i 2006, mener PA ikke har legitimitet til å avholde valg.

(NTB)