FBI: - Han hacket seg inn i flyets datasystemer og endret flyets kurs

Dette kommer frem i en lekket FBI-rapport.

ENDRET FLYETS KURS: Hackeren Chris Roberts hacket seg 15. april inn et flys datasystemer. I avhør med FBI kommer det fram at han ved å koble seg på systemet med sin egen lap-top, klarte å endre flyets kurs en kort stund. Foto: AP Photo / Wilfredo Lee / Dagbladet
ENDRET FLYETS KURS: Hackeren Chris Roberts hacket seg 15. april inn et flys datasystemer. I avhør med FBI kommer det fram at han ved å koble seg på systemet med sin egen lap-top, klarte å endre flyets kurs en kort stund. Foto: AP Photo / Wilfredo Lee / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En amerikansk sikkerhets- og dataekspert ved navn Chris Roberts, klarte ifølge en lekket rapport fra FBI å endre et ruteflys kurs i en kort stund ved å hacke seg inn og ta kontroll over flyets underholdningssystem mens han var om bord på flyet.

Ved hele 15 til 20 anledninger har han klart å ta kontroll over flere flys datasystemer mellom perioden 2011 og 2014, ifølge FBI.

Men det ifølge hackeren selv med kun ett formål: å advare flyselskapene om deres sårbare datasystemer.

Det var Huffington Post som først meldte om saken, som fremgår av FBIs egne rapport og ransakingssøknad.

Flere flytyper Roberts, som jobber for sikkerhetsselskapet One World Labs, fortalte FBI under et avhør i februar at han hadde hacket seg inn på flere fly sine underholdningssystem om bord, og med det tatt kontroll over flyets «Trust Management Control». Han hadde også fått tilgang til systemer for å endre kursen til flyet, noe han skal ha gjort ifølge rapporten.

Dette gjorde FBI oppmerksom på Roberts, som konstant tvitret om flysikkerhet. De anholdt ham imidlertid ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer