DISSE KVINNENE KOSTET CIA-SJEFEN JOBBEN: Jill Kelley (t.v.) er kvinnen som skal ha mottatt det hun oppfattet som truende, muligens sjalu, eposter fra en ukjent person. Kelly er også en nær venn av David Petraeus og hans familie. Kelly fortalte en venn i FBI om epostene, og ballen begynte å rulle. Etterforskningen viste at det var tobarnsmoren Paula Broadwell (t.h.) som sto bak e-postene. Etterforskningen viste videre at Broadwell var CIA-sjef David Petraeus elskerinne. Foto: REUTERS/BRIAN BLANCO/ISAF/SCANPIX
DISSE KVINNENE KOSTET CIA-SJEFEN JOBBEN: Jill Kelley (t.v.) er kvinnen som skal ha mottatt det hun oppfattet som truende, muligens sjalu, eposter fra en ukjent person. Kelly er også en nær venn av David Petraeus og hans familie. Kelly fortalte en venn i FBI om epostene, og ballen begynte å rulle. Etterforskningen viste at det var tobarnsmoren Paula Broadwell (t.h.) som sto bak e-postene. Etterforskningen viste videre at Broadwell var CIA-sjef David Petraeus elskerinne. Foto: REUTERS/BRIAN BLANCO/ISAF/SCANPIXVis mer

FBI-agent i CIA-sex-skandale etterforskes

Skal ha sendt bilder av seg selv i bar overkropp til kvinnen som startet hele etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FBI-etterforskeren, som ledet etterforskningen som endte med CIA-sjefen David Petraeus avgang fredag, blir nå selv etterforsket, ifølge The Wall Street Journal (WSJ).

Avisen skriver at de overordnete er redde for at FBI-agenten var personlig involvert i saken. Etter at agenten ble stengt ute av saken forsatte han å forsøke å påvirke saken ved å ta kontakt med en kongresspolitiker, skriver WSJ.
  Etterforsker FBI-agent FBI etterforsker nå agentens oppptreden etter at det blant annet har blitt kjent at etterforskeren sendte bilder av seg selv til Jill Kelley før etterforskningen startet.

Kelley er kvinnen som skal ha mottatt det hun oppfattet som truende, muligens sjalu, eposter fra en ukjent person. Kelly er også en nær venn av David Petraeus og hans familie. Og nå viser det seg at en annen profilert general, John Allen, er under intern etterforskning for upassende kontakt med nettopp Jill Kelly.

Kelly fortalte en venn i FBI om de truende og anonyme epostene, og ballen begynte å rulle. Etterforskningen viste at det var tobarnsmoren Paula Broadwell som sto bak e-postene.

GENERALEN OG HANS ELSKERINNE: CIA-direktør David Petraeus (t.v.) måtte trekke seg fredag, etter at det ble kjent at han har hatt et utenomekteskapelig forhold til en kvinne som skrev hans biografi. Kvinnen Petraeus har hatt et forhold til, den gifte tobarnsmoren Paula Broadwell (t.h.), én av to forfattere bak biografien om CIA-sjefen, som ble utgitt tidligere i år. Foto: AP/ISAF/SCANPIX
GENERALEN OG HANS ELSKERINNE: CIA-direktør David Petraeus (t.v.) måtte trekke seg fredag, etter at det ble kjent at han har hatt et utenomekteskapelig forhold til en kvinne som skrev hans biografi. Kvinnen Petraeus har hatt et forhold til, den gifte tobarnsmoren Paula Broadwell (t.h.), én av to forfattere bak biografien om CIA-sjefen, som ble utgitt tidligere i år. Foto: AP/ISAF/SCANPIX Vis mer

Da FBI-agentene fant fram til Broadwell og saumfarte epostkontoen hennes, kom de over eposter fra Petraeus. Innholdet var så personlig at etterforskerne først trodde de måtte komme fra noen som hadde hacket CIA-sjefens konto, skrev Washington Post i går.

Generalens elskerinne Etterhvert fikk også Petraeus kjennskap til de ubehagelige epostene rettet mot Kelly, ved at hun nevnte de for ham og koblet Broadwell til dem. Da skal CIA-sjefen ha bedt Broadwell slutte med trakasseringen, ifølge Washington Post.

Saken endte fredag med at Petraeus gikk av etter at han hadde innrømmet utenomekteskapelig forhold til Broadwell, som blant annet hadde skrevet biografien til den amerikanske generalen.

WSJ skriver at etterforskningen av FBI-agenten setter spørsmålstegn ved hvordan saken mot David Petraeus startet og hvordan den har blitt gjennomført.

Var venn av Kelley Agenten blir nå etterforsket av Office of Professional Responsibility, som er FBIs spesialenhet for å etterforske interne forhold i etaten.
 
Avisen skriver at FBI-agenten var en venn av Kelley, kvinnen som mottokk de anonyme trussel-epostene som startet hele etterforskning. Kelley skal også være en nær venn av Petraeus-familien.

FORSVARER DATTEREN: Nå tar faren til Paula Broadwell (bildet), Paul Kranz, bladet fra munnen og gir sin fulle støtte til datteren. - Dette handler om noe helt annet, og sannheten vil komme ut, sier den pensjonerte basketballtreneren fra Nord-Dakota til New York Daily News. Foto: REUTERS/SCANPIX
FORSVARER DATTEREN: Nå tar faren til Paula Broadwell (bildet), Paul Kranz, bladet fra munnen og gir sin fulle støtte til datteren. - Dette handler om noe helt annet, og sannheten vil komme ut, sier den pensjonerte basketballtreneren fra Nord-Dakota til New York Daily News. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Kelley klagde til FBI-agenten over flere truende e-poster hun hadde mottatt i mai. Agenten sendte saken videre til en datakriminalitet-avdeling i FBI som startet etterforskningen.

Bekymret FBI-ledelse Etter en stund ble overordnede ledere i FBI bekymret for at FBI-agenten hadde blitt for besatt av saken. Han ble derfor fjernet fra saken, ifølge WSJ.

En kilde i FBI sier til WSJ at FBI-etterforskeren skal ha sendt bilder av seg selv i bar overkropp til Kelley før etterforskningen av e-postene startet.

Etter at agenten ble fjernet fra saken tok han kontakt med kongresspolitikeren og republikaneren David Reichert, og sa han var redd for at FBI kom til å skyve saken under teppet.

WSJ skriver
at FBI har nektet å identifsere agenten, og at det derfor har vært umulig for avisa å få en kommentar fra etterforskeren.

VENN AV FBI-AGENTEN: FBI-agenten blir nå etterforsket av Office of Professional Responsibility, som er FBIs spesialenhet for å etterforske interne forhold i etaten. Avisen skriver at FBI-agenten var en venn av Jill Kelley, kvinnen som mottokk de anonyme trussel-epostene som startet hele etterforskning. Foto: REUTERS/SCANPIX/BRIAN BLANCO
VENN AV FBI-AGENTEN: FBI-agenten blir nå etterforsket av Office of Professional Responsibility, som er FBIs spesialenhet for å etterforske interne forhold i etaten. Avisen skriver at FBI-agenten var en venn av Jill Kelley, kvinnen som mottokk de anonyme trussel-epostene som startet hele etterforskning. Foto: REUTERS/SCANPIX/BRIAN BLANCO Vis mer
SAMMEN MED KONA: Her kysser generalen sin kone Holly under en sermoni i det hvite hus september 2011. Foto: AFP/MANDEL NGAN/SCANPIX
SAMMEN MED KONA: Her kysser generalen sin kone Holly under en sermoni i det hvite hus september 2011. Foto: AFP/MANDEL NGAN/SCANPIX Vis mer