FBI-agent tatt for spionasje

FBI-agenten Robert Philip Hanssen (56) er pågrepet, mistenkt for å ha vært russisk spion. Hanssen ble arrestert søndag, og framstilles for varetekt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seksbarnsfaren Hanssen har jobbet i FBI i 27 år, og hadde den høyeste sikkerhetsklareringen som var mulig, og hadde full oversikt over USA etterretningsoperasjoner. Hanssen var utplassert ved FBIs hovedkvarter i Washington, og har jobbet det meste av tida med å overvåke russiske utsendinger.

Ekstreme skader

FBI har spanet på Hanssen i om lag fire måneder. De valgte å slå til etter at de så ham overlevere en pakke med konfidensielle papirer i en park i Virginia.

FBI jobber fremdeles med å finne ut hvor mye informasjon den angivelige spionen har utlevert. En kilde sier til nyhetsbyrået AP at informasjonen han har lekket har ført til ekstreme skader mot USAs sikkerhet.

To andre

Hanssen er den tredje FBI-agenten som har vært mistenkt for spionasje mot USA. I 1997 ble Earl Pitts, som var stasjonert ved FBI-akademiet i Virginia, dømt til 27 års fengsel etter å ha tilstått at han spionerte for Russland under og etter den kalde krigen. Den andre FBI-agenten som har vært tatt for spionasje var Richard W. Miller. Han ble arrestert i 1984, og ble dømt til 20 års fengsel.

FBI-agent tatt for spionasje