- EN SPØK: Bildet som FBI-etterforsker Frederick Humphries sendte til Jill Kelley var ment som en spøk, ifølge FBI-agenten. Fotografiet ble tatt under «en hard treningsøkt» med en SWAT-gruppe (taktisk politienhet red.anm.). På bildet ser man Humphries som poserer mellom to dukker som brukes til skytetrening. Foto: AP / NTB SCANPIX
- EN SPØK: Bildet som FBI-etterforsker Frederick Humphries sendte til Jill Kelley var ment som en spøk, ifølge FBI-agenten. Fotografiet ble tatt under «en hard treningsøkt» med en SWAT-gruppe (taktisk politienhet red.anm.). På bildet ser man Humphries som poserer mellom to dukker som brukes til skytetrening. Foto: AP / NTB SCANPIXVis mer

FBI-agenten blir etterforsket etter at han sendte dette bildet

FBI-etterforskeren, som startet saken som endte med CIA-sjefens fall, mener bildet var en spøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag skrev Dagbladet at FBI har startet etterforskning av agenten som startet saken som endte med at CIA-sjef David Petraeus måtte gå av.

De overordnede er redde for at FBI-agenten var for personlig involvert i saken. Blant annet skal han ha sendt et bilde av seg i bar overkropp til Jill Kelley før etterforskningen startet.

Etter at agenten ble stengt ute av saken fortsatte han å forsøke å påvirke saken ved å ta kontakt med en kongresspolitiker, skrev Wall Street Journal tirsdag.

- En spøk Nå har etterforskeren valgt å stå fram og han forteller at bildet var ment «en spøk», skriver The Seattle Times. Agenten heter Frederick W. Humphries.

En journalist i The Seattle Times mottok også bildet i 2010. Fotografiet ble tatt under «en hard treningsøkt» med en SWAT-gruppe (taktisk politienhet. Slike enheter er spesialtrent for å takle farlige og vanskelige situasjoner, som terrorisme, gisselsituasjoner og bevæpnede gjerningsmenn red.anm.).

På bildet ser man Humphries som poserer mellom to dukker som brukes til skytetrening.

Trakasserende e-poster Kvinnen han sendte bildet til, Jill Kelley, er den samme kvinnen som skal ha mottatt det hun oppfattet som truende, muligens sjalu, e-poster fra en ukjent person. Kelly er også en nær venn av David Petraeus og hans familie.

HOVEDPERSONENE I DRAMAET: David Petraeus  (t.v. øverst) gikk av for én uke siden, etter at det ble kjent at han hadde et utenomekteskapelig forhold til Paula Broadwell (t.h. øverst). Forholdet ble avslørt etter at hun hadde sendt truende e-poster til Jill Kelley (t.v. nederst) og nå blir ISAF-sjef John Allan etterforsket for sitt forhold til Kelley (t.h. nederst). Foto: AFP / NTB SCANPIX
HOVEDPERSONENE I DRAMAET: David Petraeus (t.v. øverst) gikk av for én uke siden, etter at det ble kjent at han hadde et utenomekteskapelig forhold til Paula Broadwell (t.h. øverst). Forholdet ble avslørt etter at hun hadde sendt truende e-poster til Jill Kelley (t.v. nederst) og nå blir ISAF-sjef John Allan etterforsket for sitt forhold til Kelley (t.h. nederst). Foto: AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Og nå viser det seg at en annen profilert general, John Allen, er under intern etterforskning for upassende kontakt med nettopp Jill Kelly.

Nær venn av Kelley Kelly fortalte Humphries om de truende og anonyme e-postene, og ballen begynte å rulle. The Seattle Time skriver at Humphries er en nær venn av Kelley-familien. Etterforskningen viste at det var tobarnsmoren Paula Broadwell som sto bak e-postene.

Da FBI-agentene fant fram til Broadwell og saumfarte e-postkontoen hennes, kom de over meldinger fra Petraeus.

Innholdet var så personlig at etterforskerne først trodde de måtte komme fra noen som hadde hacket CIA-sjefens konto, skrev Washington Post mandag.

CIA-sjefen gikk av Etterhvert fikk også Petraeus kjennskap til de ubehagelige e-postene rettet mot Kelly, ved at hun nevnte de for ham og koblet Broadwell til dem. Da skal CIA-sjefen ha bedt Broadwell slutte med trakasseringen, ifølge Washington Post.

FIKK BALLEN TIL Å RULLE: Jill Kelly fortalte FBI-agent Frederick Humphries (bildet) om de truende og anonyme e-postene, og ballen begynte å rulle. The Seattle Time skriver at Humphries er en nær venn av Kelley-familien. Foto: AP / KEVIN P. CASEY / NTB SCANPIX
FIKK BALLEN TIL Å RULLE: Jill Kelly fortalte FBI-agent Frederick Humphries (bildet) om de truende og anonyme e-postene, og ballen begynte å rulle. The Seattle Time skriver at Humphries er en nær venn av Kelley-familien. Foto: AP / KEVIN P. CASEY / NTB SCANPIX Vis mer

Saken endte for en uke siden med at Petraeus gikk av etter at han hadde innrømmet utenomekteskapelig forhold til Broadwell, som blant annet hadde skrevet biografien til den amerikanske generalen.

Blir etterforsket Humphries tok først saken til datakriminalitetsavdelingen til FBI, men etter at Humphries ble fjernet fra saken tok han kontakt med kongresspolitikeren og republikaneren David Reichert. Humphries var redd for at FBI kom til å skyve saken under teppet - muligens på grunn av politiske grunner, skriver The Seattle Times.
 
Humphries blir nå etterforsket av Office of Professional Responsibility, som er FBIs spesialenhet for å etterforske interne forhold i etaten.
 
I et telefonintervju med The Seattle Times innrømmer Humphries at han tok kontakt med kongressepolitikeren Reichert, men dette ble ikke gjort av politiske grunner.

Humphries forklarer også at bildet av seg selv i bar overkropp ble sendt til venner høsten 2010 etter at han hadde startet i ny jobb i Tampa, etter å ha jobbet på Guantanamobukten fangeleir.

The Seattle Times skriver
at Humphries blant venner var kjent som en person som sende e-poster med dumme vitser.

GENERALEN OG HANS ELSKERINNE: CIA-direktør David Petraeus (t.v.) måtte trekke seg for en uke siden, etter at det ble kjent at han har hatt et utenomekteskapelig forhold til en kvinne som skrev hans biografi. Kvinnen Petraeus har hatt et forhold til, den gifte tobarnsmoren Paula Broadwell (t.h.), er én av to forfattere bak biografien om CIA-sjefen, som ble utgitt tidligere i år. Foto: AP / ISAF / NTB SCANPIX
GENERALEN OG HANS ELSKERINNE: CIA-direktør David Petraeus (t.v.) måtte trekke seg for en uke siden, etter at det ble kjent at han har hatt et utenomekteskapelig forhold til en kvinne som skrev hans biografi. Kvinnen Petraeus har hatt et forhold til, den gifte tobarnsmoren Paula Broadwell (t.h.), er én av to forfattere bak biografien om CIA-sjefen, som ble utgitt tidligere i år. Foto: AP / ISAF / NTB SCANPIX Vis mer
VILLE STOPPE ETTERFORSKNINGEN: Jill Kelley skal ha forsøkt å få FBI til å droppe etterforskningen, skriver The Wall Street Journal (WSJ). Kilder sier til WSJ at hun frykter at personlig informasjon skulle komme fram under etterforskningen. Foto. AP / SCANPIX
VILLE STOPPE ETTERFORSKNINGEN: Jill Kelley skal ha forsøkt å få FBI til å droppe etterforskningen, skriver The Wall Street Journal (WSJ). Kilder sier til WSJ at hun frykter at personlig informasjon skulle komme fram under etterforskningen. Foto. AP / SCANPIX Vis mer