Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FBI enig med CIA om russisk innblanding i USA-valget

FBI stiller seg bak CIAs konklusjon om at Russland blandet seg inn i det amerikanske valget for å hjelpe Donald Trump med å vinne.

ENIG MED CIA: FBI-direktør James Comey stiller seg bak CIAs konklusjon i hackersaken tilknyttet årets valg. Foto REUTERS/Gary Cameron/NTB Scanpix
ENIG MED CIA: FBI-direktør James Comey stiller seg bak CIAs konklusjon i hackersaken tilknyttet årets valg. Foto REUTERS/Gary Cameron/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver avisen The Washington Post fredag.

Ifølge avisen deler FBI-sjefen James Comey CIAs oppfatning om at Russland grep inn med ønske om å skade Hillary Clintons valgkamp og hindre henne i å vinne valget.

Også James Clapper, sjef for etterretningstjenesten National Intelligence, skal ifølge avisen støtte CIA-rapporten. Dermed er lederne for alle de tre sikkerhetsbyråene i USA enige i synet om at Russland blandet seg direkte inn via hacking.

Avtroppende president Barack Obama sa på en pressekonferanse i Det hvite hus fredag at han er bekymret for hackerangrepene.

– Det er viktig å analysere hendelsene og unngå at noe lignende skjer i framtiden. Jeg tror ikke noen amerikanere vil ha dette. Det bekymrer meg, og det burde bekymre alle, sa han.

Påtroppende president Donald Trump har gjentatte ganger avvist påstanden om russisk innblanding.

(NTB)

RIVALER: Donald Trump slo Hillary Clinton i valget. FOTO: Somodevilla/Getty Images/AFP/NTB SCANPIX
RIVALER: Donald Trump slo Hillary Clinton i valget. FOTO: Somodevilla/Getty Images/AFP/NTB SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!