Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FBI er alvorlig bekymret for notat som angivelig renvasker Trump

Det omstridte notatet kan gi store konsekvenser for Russland-etterforskningen.

Heftig uenighet: Republikanerne tror det skal renvaske Donald Trump i Russland-etterforskningen, Demokratene ser på det som en avledningsmanøver. Foto: Leah Mills / Reuters / NTB Scanpix
Heftig uenighet: Republikanerne tror det skal renvaske Donald Trump i Russland-etterforskningen, Demokratene ser på det som en avledningsmanøver. Foto: Leah Mills / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Republikanerne tror det skal renvaske Donald Trump i Russland-etterforskningen, Demokratene ser på det som en avledningsmanøver, mens FBI er svært bekymret.

Mandag stemte Republikanerne for å offentliggjøre et kontroversielt og hemmelig notat, som anklager FBI for å ha opptrådt partisk i Russland-etterforskningen.

Demokratene ønsker imidlertid ikke at notatet skal offentliggjøres, men til sjuende og sist er det Donald Trump som må ta avgjørelsen. Og i går skal han ha sagt at det med hundre prosent sikkerhet skal offentliggjøres, ifølge Fox News.

- Det blir et helvete

Notatet skal angivelig inneholde informasjon som renvasker Donald Trump i Russland-etterforskningen. Ifølge Republikanerne inneholder det beviser for at FBI og USAs justisdepartement handlet ulovlig mot Trump-administrasjonen.

Hovedsakelig skal det inneholde informasjon om at visejustisminister Rod Rosenstein bestemte at tidligere Trump-rådgiver, Carter Paige, skulle overvåkes på ulovlig grunnlag, ifølge The Guardian.

BUING: Det ble blandede reaksjoner under den tradisjonsrike, årlige talen da Donald Trump snakket om innvandring. Video: AP Vis mer

- Alvorlig bekymret

Onsdag publiserte FBI en svært uvanlig uttalelse. Der forteller de at de fikk muligheten til å undersøke notatet, før avgjørelsen om offentliggjøring skulle tas i Representantenes hus.

- Vi er alvorlig bekymret over den betydelige mengden fakta som utelates, noe som påvirker notatets nøyaktighet, skriver FBI.

FBI-direktør Christopher Wray skal også ha rådet Det hvite hus til å ikke offentliggjøre notatet, ifølge Bloomberg. Det rådet ser det ikke ut til at de lytter til.

Ifølge Reuters har en representant fra Det hvite hus sagt at notatet mest sannsynlig offentliggjøres i dag.

Tilsvaret

Som tilsvar på FBIs bekymringer, publiserte Devin Nunes - den republikanske lederen for etterretningskomiteen i Representantenes hus og mannen som har skrevet det omstridte notatet - sine egne tanker om det. Der hevder han at FBI uten tvil tok avgjørelsen om å avlytte Trump-rådgiveren uten tilstrekkelig grunnlag.

- Etter å ha bekjempet Kongressens krav på informasjon i snart ett år, er det ikke overraskende at FBI og justisdepartementet prøver å stoppe notatet, skriver han.

- Når sannheten kommer fram, kan vi ta det første steget for å forsikre oss om at etterretningstjenesten og domstoler aldri misbrukes på denne måten igjen, følger han opp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!