Donald Trump

FBI-etteforskning: - Infiltrert

Mens USAs forrige president, Donald Trump, oppbevarte graderte dokumenter hjemme i Mar-a-Lago, skal en kvinne ha infiltrert stedet flere ganger med falsk identitet, ifølge en fersk rapport.

GOLFER: USAs forrige president, Donald Trump, er rasende etter at Mar-a-Lago ble ransaket. Nå etterforsker FBI også minstaker om at en kvinne infiltererte stedet med falsk identitet. Foto: Cliff Hawkins/Getty Images/AFP
GOLFER: USAs forrige president, Donald Trump, er rasende etter at Mar-a-Lago ble ransaket. Nå etterforsker FBI også minstaker om at en kvinne infiltererte stedet med falsk identitet. Foto: Cliff Hawkins/Getty Images/AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Fredag offentliggjorde det amerikanske justisdepartementet en svært sladdet utgave av ransakelsesordren mot Donald Trump. Tidligere i august gjennomsøkte FBI-agenter hjemmet hans Mar-a-Lago i Florida, som også fungerer som en medlemsklubb.

I dokumentet redegjør kilder for at Donald Trump skal ha tatt med seg en rekke sikkerhetsgraderte dokumenter til sin bolig i Florida. Luksusboligen skal ikke ha sikkerhetsanordninger for bevaring av slike dokumenter, fremkommer det av ransakesordren.

Selv hevder Trump han er et offer for en politisk heksejakt.

AH! UH! Under en avslutningstale kommer det mye lyder fra tidligere president Donald Trump. Video: Reuters Vis mer

Angivelig arving

En omfattende gransking fra Pittsburgh Post-Gazette and the Organised Crime Corruption and Reporting Project viser imidlertid at FBI nå også undersøker en annen potensiell sikkerhetssvikt hjemme hos Trump.

Mens Trump oppbevarte potensielt svært sensitive dokumenter i lokalet, skal en kvinne ha klart å komme seg inn på stedet en rekke ganger ved å utgi seg for å være Anna de Rothschild - en angivelig arving til den berømte og velstående Rothschild-familien.

I virkeligheten var kvinnen (33) opprinnelig født i Ukraina før hun og familien seinere flyttet til USA. Ifølge avisas opplysninger er hun mistenkt for forbindelser til organisert kriminalitet og svindelforsøk gjennom veldedige organisasjoner, skriver Pittsburgh Post-Gazette.

Kvinnen skal imidlertid ha klart å sjarmere seg inn på Mar-a-Lago ved en rekke tilfeller siden Trump gikk av som president i januar 2021. Der skal hun ha minglet med flere gjester, inkludert Trump selv.

På golfbanen

FBI etterforsker kvinnen for bruk av falsk identitet samt anklager om svindelforsøk. De skal også etterforske hvorvidt hun er en del av et større kriminelt nettverk som forsøkte å nærme seg politikere og næringslivsfolk, ifølge avisa.

Disse opplysningene kommer samtidig som Trump er under massivt press for å ha tatt med seg svært sensitive dokumenter ut av Det hvite hus da han gikk av som president i januar 2021.

Bilder viser blant annet kvinnen sammen med Trump og den republikanske senatoren Lindsey Graham på golfbanen i mai 2021. Alle tre smiler og holder opp en tommel.

Det er uklart hvor mange ganger hun besøkte Trumps bolig og klubb i West Palm Beach, men ifølge avisas undersøkelser skal hun ha blitt godt kjent med folk nær Trump, som forloveden til Donald Trump junior, Kimberly Guilfoyle og Caroline Wren. Wren var valgkamprådgiver for Trump og aktiv i organiseringen av demonstrasjonen 6. januar 2021, som utviklet seg til det dødelige angrepet på Kongressen.

- Misforståelse

Selv hevder kvinnen overfor Pittsburgh Post-Gazette at det hele er en «misforståelse».

NEKTET: Dagen etter stormingen av Kongressen i USA, nektet Donald Trump å si at valget var tapt. Det viser en ny video spilt av under en høring i 6. januar-komiteen. Vis mer

Da hun ble avhørt av FBI-agenter 19. august, skal hun ha blitt konfrontert med falske dokumenter - inkludert et pass og førerkort med hennes bilde, men med Anna de Rothschilds navn. I dokumentene skal det også ha blitt hevdet at hun bodde i et herskapshus i Miami til en verdi av 13 millioner dollar (snaut 130 millioner kroner).

- Det er alt falskt, og ingenting skjedde, sier hun til avisa.

Mar-a-Lago skal ha blitt kjent med kvinnens egentlige identitet i mars i år. Informasjonen om besøkene hennes dit skal ha dukket opp under en rettslig strid mellom kvinnen og en tidligere forretningsforbindelse, en 44 år gammel russisk mann bosatt i Florida.

Rettslig strid

Han skal ha latt kvinnen bo hos seg mot at hun var barnevakt. I etterkant hevder han imidlertid at hun mishandlet barna hans, noe hun benekter på det sterkeste. I forbindelse med denne striden skal mannen ha møtt FBI-agenter og fortalt om besøkene hennes til Mar-a-Lago samt kontakten med Trump, Graham og tidligere Missouri-guvernør Eric Greitens.

Selv hevder kvinnen at hun hun bare gjorde som den russiske forretningsforbindelse ba om.

- Jeg er et offer her nå, sier hun til Pittsburgh Post-Gazette.

Kvinnen blir også etteforsket for mistanker om svindel knyttet til en veldedig organisasjon i Miami, United Hearts of Mercy.

Trump har foreløpig ikke kommentert opplysningene om kvinnen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer