NY EPOST-SKANDALE: Nå skal FBI etterforske hackingen. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB Scanpix
NY EPOST-SKANDALE: Nå skal FBI etterforske hackingen. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB ScanpixVis mer

FBI etterforsker epost-hacking: - Vi tar dette veldig seriøst

E-postene har sendt sjokkbølger gjennom det demokratiske partiet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FBI etterforsker nå hackingen av Demokratenes e-poster.

Det melder AFP.

- FBI etterforsker nå en cyber-inntrengning som involverer DNC (Det demokratiske partiets nasjonalkomité) og jobber med å finne ut omfanget av saken, skriver FBI i en uttalelse, ifølge AFP.

- Vi tar dette veldig seriøst, skrives det videre i uttalelsen.

Lekkede eposter fra Det demokratiske partiets nasjonalkomité (DNC) viser angivelig at ledelsen i komiteen prøvde å undergrave valgkampen til Bernie Sanders, skriver NTB.

Skylder på Russland

Nettstedet WikiLeaks slapp fredag over 19.000 eposter som er sendt og mottatt av sju av DNCs ledere. I en epost datert 5. mai spør komiteens finansdirektør Brad Marshall om noen kan spørre «ham» – som antas å være Sanders – om hans tro i de konservative delstatene Kentucky og West Virginia.

Fredag kveld annonserte Hillary Clinton at Virginia-senator Tim Kaine er hennes visepresidentkandidat, men lekkasjene har overskygget valget.

Clintons kampanje mener Russlands myndigheter ved Vladimir Putin er ansvarlig for lekkasjene.

«Vi er stolte av kampanjen vår. Hillary Clinton har flere ganger sagt offentlig at senator Sanders drev en god og hardtkjempende kampanje basert på et robust primærvalg. Når det kommer til Debbie Wasserman Schultz og Bernie, er det et spørsmål å stille Debbie Wasserman Schultz. Dette er ytterligere bevis på at russiske myndigheter forsøker å ha innflytelse over utfallet av dette valget» heter det i en uttalelse fra Clintons kampanje.

- Ekspertene forteller oss at russiske statlige aktører brøt seg inn, stjal disse e-postene og lekker dem nå for å hjelpe Donald Trump.

- Jeg tror ikke det er tilfeldig at disse e-postene blir sluppet rett før landsmøtet. Dette er ikke min antakelse, det er hva ekspertene forteller oss, sier Clintons kampanjesjef Robby Mook til CNN.

Fratrer

Schultz opplyste fredag at hun vil fratre sin stilling som leder for Demokratenes nasjonalkomité (DNC) etter at Demokratenes landsmøte i Philadelphia er over.

Hennes avgang blir sett på som et forsøk på å sette sluttstrek for det som raskt ble en skandale etter at WikiLeaks fredag publiserte epostene.