Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FBI etterforsker Serena-angrepet

Men norsk politi sitter hjemme og venter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske føderale politiet FBI bidrar til etterforskningen av angrepet på Serena Hotel i Kabul. Men norsk politi er ikke involvert.

FBI har engasjert seg fordi den amerikansk statsborgeren, hjelpearbeideren Thor David Hesla (45), ble drept under angrepet. Hesla ble skutt på treningssenteret på hotellet, ikke langt fra der Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen ble skutt.

FBI mener å ha jurisdiksjon over terrorangrep som skjer utenfor USAs grenser, dersom amerikanere blir drept, opplyser en av deres talsmenn til Aftenposten.

Samtidig sitter norsk politi og venter på tilbakemelding fra afghanske myndigheter på et tre uker gammelt tilbud om bistand.

En jurist ved Oslo politidistrikt beordret en obduksjon av Thomassen fordi han var offer for et drap. Rapporten er blitt sendt afghanske myndigheter.

Leder Hanne Kristin Rohde for seksjon for vold og sedelighet i Oslo politidistrikt sier til Aftenposten at det norske politiets sambandsmann i Islamabad flere ganger har purret på afghanerne for å få et svar på tilbudet om bistand, uten at det har hjulpet.

Tirsdag ba advokat Mette Yvonne Larsen politiet i Oslo om å etterforske terrorangrepet i Kabul. Henvendelsen skjedde på vegne av samboeren til avdøde Thomassen, Ellen Hofsvang.

- Hun er opptatt av at all tilgjengelig informasjon bør fram, sier Larsen til Dagbladet.

ANGREPET: En sko ligger igjen etter angrepet på Serena Hotell der dagbladet-journalist Carsten Thomassen ble drept. Nå etterforsker FBI saken. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
ANGREPET: En sko ligger igjen etter angrepet på Serena Hotell der dagbladet-journalist Carsten Thomassen ble drept. Nå etterforsker FBI saken. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

I mellomtiden går tiden uten at flere sentrale norske vitner blir avhørt.

UD-ansatte Bjørn Svenungsen, som ble skutt og såret, har uttalt til Aftenposten at han mener han kunne ha kjent igjen gjerningsmannen.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media