UTFORDRINGER: Wikileaks-grunnlegger Julian Assange snakket om utfordringene i Wikileaks på litteratur- og kunstfestivalen Hay i Wales. Foto: 
  Reuters/Stefan Wermuth/Scanpix
UTFORDRINGER: Wikileaks-grunnlegger Julian Assange snakket om utfordringene i Wikileaks på litteratur- og kunstfestivalen Hay i Wales. Foto: Reuters/Stefan Wermuth/ScanpixVis mer

- FBI forsøker å bestikke Wikileaks-ansatte

Julian Assange om utfordringene i Wikileaks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På den årlige litteratur- og kunstfestivalen Hay i Wales dukket Wikileaks sjefredaktør Julian Assange opp i helikopter, melder The Telegraph.

Han varslet at organisasjonen vil publisere flere dokumenter i tiden framover, og truet med å bryte de kontroversielle «superkjennelsene» som står høyt på samfunnsdebatten i Storbritannia dersom detaljer ble lekket til ham.

- Jages verden rundt - Men internett gir deg ikke automatisk ytringsfrihet. De som lekker hemmeligheter på nettet blir jaget verden rundt, sa han.

Assange snakket også om utfordringene innad i Wikileaks med land som USA som fiender. Assange hevdet blant annet at FBI har forsøkt å bestikke ansatte i organisasjonen.

- Ingen har blitt skadet Wikileaks-grunnleggeren insisterte også på at ingen har kommet til skade som følge av den massive lekkasjen av tusenvis av hemmelige amerikanske dokumenter, melder nyhetsbyrået AP.

- Det er ingen offisielle påstander om at noen har blitt skadet som følge av lekkasjene, sa han.

Assange er løslatt mot kausjon i Storbritannia etter at svenske myndigheter har etterlyst ham i forbindelse med to angivelige overgrep mot to svenske kvinner.