Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA og Hillary Clinton

FBI har skaffet ransakingsordre til datamaskin i Clinton-saken

 FBI har skaffet de nødvendige tillatelsene til å gå gjennom innholdet på datamaskinen som knyttes til etterforskningen av Hillary Clintons epostserver.

Hillary Clinton ba FBI frislippe informasjon under sin tale i Des Moines lørdag. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Datamaskinen er blitt brukt av den tidligere kongresspolitikeren Anthony Weiner og hans kone Huma Abedin, en av Clintons nærmeste medarbeidere.

Ifølge ABC News har FBI nå skaffet seg den nødvendige ransakelsesordren til å gå gjennom materialet på maskinen.

Før helgen gikk FBI-sjef James Comey ut og informerte Kongressen om at det kunne være eposter som kan være relevante for etterforskningen av Clintons bruk av sin private server på maskinen.

- Det ville vært villedende overfor det amerikanske folk å holde dette skjult, skrev FBI-direktør James Comey til sine ansatte om avgjørelsen, ifølge New York Times.

FBI-direktørens avgjørelse har blitt tatt godt i mot av Donald J. Trump. Han uttrykte natt til lørdag at FBI gjør det eneste rette.

- FBI ville aldri har åpnet saken igjen om det ikke hadde dreid seg om svært alvorlige lovbrudd, sa Trump under et valgstevne i Cedar Rapids.

Clinton og hennes folk har på sin side kritisert FBI for timingen.

- Dette er ikke bare underlig, men svært urovekkende. Direktør Comey må forklare hva dette dreier seg om snarest mulig, sa Clinton under en tale i Daytona Beach, Florida.

Kilder har opplyst at det er 650.000 eposter på maskinen, som foreløpig ikke er gjennomgått.

Flere tusen av disse kan ha blitt sendt til eller fra den private serveren som Clinton brukte mens hun var utenriksminister.

Den bærbare datamaskinen ble beslaglagt av FBI i forbindelse med etterforskningen av Anthony Weiner, som skal ha sendt tekstmeldinger med seksuelt innhold til flere kvinner og en 15 år gammel jente.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!