FBI har slått leir rundt huset til 91-åring etter historiske funn

- Har aldri sett en samling som dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FBI har samlet seg rundt boligen til den 91 år gamle amerikaneren Donald C. Miller. Etterforskerne skal etter sigende ha funnet store mengder kulturelle og historiske gjenstander hos Miller, skriver LA Times.

- Jeg har aldri sett en samling som dette i hele mitt liv, foruten ved noen av de største museene, sier antropolog og professor ved Indiana University, Larry Zimmermann, til avisa.

Stor samling Det er ikke offisielt bekreftet hvilke unike funn som er gjort på eiendommen, men etter hva LA Times kjenner til skal gjenstandene stamme fra blant annet Australia, Kina, Haiti, Italia, New Guinea, New Zealand, Peru og Russland, og det skal være samlet inn over åtte tiår.

Det spekuleres i at eldgammel kinesiske keramikk og redskaper tilhørende den amerikanske urbefolkningen, skal være noe av det som er funnet, men dette er ikke offisielt bekreftet.

- Mye arbeid har gått med til å gjøre at objektene blir respektert og behandlet med den ytterste profesjonalitet sier Holly Cusack-McVeigh, også hun antropolog og professor ved Indiana University.

Skrevet om tidligere Den 91 år gamle mannen fra Indinapolis er ikke totalt ukjent med medieoppmerksomheten. For noen år tilbake ble det skrevet om han i lokale medier.

Den gang da ble det også gjort flere funn på eiendommen hans, og da skal 91-åringen ha forklart at han var krigsveteran fra andre verdenskrig, som deretter begynte å jobbe med et atombombeprosjekt i Mexico.

FBI forklarer at de slo til på Millers adresse etter en lang periode med etterforskning.

LA Times har forsøkt å få en kommentar fra Miller, men han var ikke tilgjengelig for tilsvar.

 JERNRING:  FBI har samlet seg rundt huset til Donald C. Miller. Foto: AP Photo/The Indianapolis Star.
JERNRING: FBI har samlet seg rundt huset til Donald C. Miller. Foto: AP Photo/The Indianapolis Star. Vis mer